Атрактивна цена

С цената си от 330 лева за 32 лекционни часа (8 седмици по 2 пъти седмично по 2 часа) този курс Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски. За записалите се до 30 дни преди началото на курса, предлагаме 10% намаление от цената.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа. Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Оптимална продължителност

Курсът Въведение във фотографията продължава 8 седмици, като лекциите са 2 пъти седмично по 2 астрономически часа. По този начин имаме достатъчно време теорията и практиката да се задълбочат в знанията на курсистите и в крайна сметка всеки курсист да подобри значително фотографските си умения.

Избор на посещения

Курсът Въведение във фотографията се провежда в две групи, които имат занаятия паралелно. Едната от групите е през седмицата и има занимания в понеделник и сряда от 19:00ч, а другата група – през уикендите в събота и неделя от 15:00ч.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат с ръчни настройки, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

 

 • Милена Митева

  Всяка една лекция и практическа задача от курса беше много интересна и полезна за мен. Винаги съм обичала да снимам, но на курса открих съвсем нова гледна точка към фотографията и снимките - възможност да изразиш себе си и да уловиш емоцията на човека срещу теб или на момента. Благодаря ви.
 • Милена Бонева

  Изключително приятно, полезно и забавно. Беше удоволствие за мен да присъствам на всички лекции. Слушах с интерес през цялото време на курса. Вярвам, че вдъхновихте по-голямата част от курсистите и най-вече мен. Ще бъде удоволствие да продължа да се занимавам с фотография, дай Боже и в по-голямата част от свободното си време. Благодаря Ви, че ни въведохте в света на фотографията и ни дадохте шанс да намерим пътя си към нея!
 • Мила Страшимирова

  Много съм доволна, изключително професионални лектори освен това приятелски настроени и готови да съдействат във всеки един момент. Съдържанието на курса съответстваше на очакванията ми и научих много нови неща. Бих се радвала ако имаше едно две практически занимания повече но и тези бяха много интересни.
 • Люба Гайдарова

  Курсът много ми допадна и беше изключително полезен за мен. Лекциите не бяха отегчителни, а поднесени по разбираем начин. Практическите занимания много ми харесаха и помогнаха за придобиване на практически умения. Научих доста неща,забавлявах се и се запознах с интересни хора.
 • Калина Тачева

  Имам изключително добри впечатления от Софийска Фотографска Школа! Харесва ми, че работят с желание и се стараят наистина да са полезни на курсистите. Също ми допада стила на преподаване – лекторите се държат освободено и стараят се да е интересно и забавно. Направи ми впечатление и това, че се адаптират спрямо нуждите и интересите на курсистите.
 • Йордан Михайлов

  Освен, че ме запалихте да се занимавам с фотография, а не само със снимки, по моя преценка ми спестихте няколко години щракане, докато стигна до нивото което съм сега след курса.
 • Ивана Георгиева

  Въведение във фотографията е курс, който за мен постави основите на бъдещото ми развитие като любител фотограф. Лекторите са страшно ентусиазирани от това, което правят, умеят да предадат този ентусиазъм на курсистите, информацията, която получаваме е разбираема и точно на мястото си, и най-важното – курсът се провежда в една приятелска и раздвижена атмосфера, която подклажда креативността у всеки. Лекторите са винаги отворени за допълнителни въпроси и с удоволствие биха дали напътствие или помощ на някой, който има нужда от това. Продължавайте все така!
 • Владимир Николчев

  Професионално проведен курс в уютна обстановка! Много бързо практическо навлизане във фотографията и обогатяване на визуалната култура като цяло. Една от големите ползи за мен беше, че си създадох контакти с прекрасни хора със сходни на моите интереси.
 • Виолета Николова

  Първо ме впечатли снимката с камъчетата на вашата интернет страница. Усещането беше за полет на духа в богатата страна на въображението. На мен, като начинаещ фотолюбител, лекциите ми бяха много интересни и определено ме проворкираха за повече наблюдателност към хората и предметите, с които съм заобиколена ежедневно, както и да мисля за познати неща по непознат до сега начин. Смяната на гледната точка беше предизвикателство и вълнуващо приключение за мен.
 • Ваня Колева

  Доволна съм от обема и начина на представяне на теоретичната част, дава необходимото начално запознаване с предмета. Също така добих нови впечатления за фотографията като цяло – много от обсъжданите теми ме вдъхновиха и дадоха началото на идеи, забавлявах се максимално и при изпълнението на домашните работи.
 • Ангелина Григорова

  Курсът „Въведение във фотографията“ със сигурност беше много интересен и полезен за мен. Вие сте много положителни и представяте темите по начин, по който всичко се запомня още по време на лекциите и стимулира да се стремим да правим все по-добри фотографии в бъдеще. Също така, примерите, които давате с проекти на различни съвременни автори са много интересни.
 • Диана Радкова

  Радвам се, че вече управлявам аз камерата си, а не тя мен. Вярно е, че отвсякъде можех да се науча да го правя, с малко повече упоритост и вложено време резултатът сигурно щеше да е сходен, но това, което вие ми дадохте е много по-ценно. Аз се научих да виждам, научих се да откривам красота и хармония в най-неестествени за мен неща преди. Никога няма да забравя мегаполисът, който Тошко видя в едно листо или автопортретът, който Миро ми показа в окото на едно куче. Благодаря ви, момчета, че събудихте заспалото ми от години въображение ми и ми помогнахте да виждам над сивото ни ежедневие.Успех и бъдете все така позитивни и усмихнати!
 • Светла Кузманова

  Лекциите се преподават на високо професионално ниво, но и разбираемо за нас, курсистите. Вие като лектори сте добри – усъвършенствали сте умението за работа с хора. При общуването с нас извън часовете липсва границата лектор – курсист. Помислено е за всичко – от изпращането на лекциите по пощата до раздаването на Сертификатите и почерпката по повод завършването. Благодаря Ви!

Всеки завършил курса получава сертификат

Кои са преподавателите в курса Въведение във фотографията?

Преподавателите в курса Въведение във фотографията са общо 2-ма: Мирослав Маринов и Цветан Цонев.

Какво представлява курса Въведение във фотографията?

Курсът Въведение във фотографията е подходящ за всеки, който желае да опознае своя фотоапарат и да усвои основните техники на фотографския процес. Главната цел на курса е да даде свобода на курсистите да използват своя фотоапарат по най-добрия начин и той да не бъде пречка да изразяват себе си. По време на обучението на курсистите ще бъдат давани множество задачи за самостоятелна работа. Заедно с практическата си насоченост, курсът осигурява на всеки подробни теоретични материали, които се изпращат на всеки курсист.

С какви знания курсистите ще завършат курса?

По време на курса Въведение във фотографията ще разгледаме в детайли всички важни фотографски понятия (композиционни похвати, бленда, скорост на затвора, ИСО, автофокус, бял баланс, характеристики на светлината и т.н.), ще анализираме и коментираме заедно фотографиите на всички курсисти от гледна точка на цялостна визия, техническа реализация, композиция, светлина, послание, внушение, емоция и т.н., ще се запознаем с творчеството на множество съвременни и класически фотографи. Накратко: курсистите ще придобият пълноценни технически познания за фотографията като процес и ще развият естетическите си възгледи за фотографията като изкуство.

Какви умения ще придобият курсистите по време на курса?

В курса Въведение във фотографията има 3 изцяло практически занимания, при които лектори и курсисти фотографират заедно. Освен това, по време на обучението курсистите получават 7 задачи за самостоятелна работа, които им помагат да придобият необходимите умения за интуитивно фотографиране – бързо и точно определяне на експозицията, осъзнат избор на фотографски параметри (бленда, скорост и ИСО), постигане на максимално техническо качество на фотографията, работа със ставив, определяне на важните характеристики на светлината в сцената и използването им в полза на търсената фотография, правилна настройка на белия баланс на фотоапарата за максимално верни цветове, оразмеряване и подготовка на готовите файлове за печат или показване в уеб среда (социални мрежи и др.) и т.н.

Натовареност на курсистите и очаквания към тях.

Курсът Въведение във фотографията се провежда 2 пъти седмично и има висока натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист, при която ще се очаква да бъдат представяни резултатите, които курсистите са постигнали при решаването на задачите за самостоятелна работа.

Запознаване с различните видове фотоапарати и техните преимущества. Устройство, действие и режими на фотоапарата. Основни понятия във фотографията.
Сюжетен център. Преден, среден и заден план. Често допускани грешки при композирането на фотографии. Видове композиция. Правило на третините. Златното сечение и редът на Фибоначи. Композиционни похвати (рамкиране, повтарящи се елементи, симетрия и др.). Самостоятелна задача.
Фокусно разстояние. Видове обективи според фокусното разстояние. Видове обективи според конструкцията и функциите им. Специални обективи. Фотографски филтри – видове и особености. Перспектива. Самостоятелна задача.
Основни функции на блендата. Дълбочина на рязко изобразеното пространство (Depth of field, DoF). Фокусна равнина. Техническо качество на изображението. Използване на блендата като изразно средство. Самостоятелна задача.
Същност на понятието време за експонация (скорост на затвора). Връзка между бленда и скорост на затвора. Синхронна скорост. Техника на снимане от ръка и на статив. Стативи. Видове и особености. Използване на скоростта на затвора като изразно средство. Самостоятелна задача.
Същност на термина експозиция. Светлочувствителност на дигиталния сензор. ISO. Измерване на светлината – отразена и падаща светлина. Видове измерване на светлината. Компенсация на експозицията. Самостоятелна задача.
Особености при фотографирането в различните жанрове. Цветна температура и баланс на бялото. Определяне и избор на баланс на бялото като изразно средство. Самостоятелна задача.
Същност и характеристики на светлината. Интезитет, посока и контраст. Видове светлина според типа на източника. Видове светлина според вида на източника. Видове светлина според нейния характер. 3D контраст. Самостоятелна задача.
Видове файлови формати (RAW, JPG, TIFF) и техните особености. Избор на цветно пространство. Конвертиране на сурови файлове (RAW).
Възможно е лекциите да са в различна последователност.

WP Post Tabs

Запиши се! Нов курс от 29 октомври 2018 г.
Обади ни се! 0887 49 45 08 или 0895 87 22 44
Още курсове от Софийска фотографска школа

Back to top