Новини и статии

16 стрийт фотографии в решаващия момент


19/07/2018

Пау Бускато е испански фотограф, роден в Барселона и базиран в момента в Осло, Норвегия, който е автор на някои от най-запомнящите се стрийт фотографии в нашето съвремие. Продължаващият и днес фотографски проект на Бускато „Hopscotch” цели да улови света около нас през призмата на едно детско въображение.

Read More

Финалисти в 15-я фотоконкурс на списание Smithsonian


18/05/2018

Година след година, списание Смитсониан (Smithsonian Magazine) дава поле за изява на фотографи от целия свят – професионалисти и любители – да покажат най-добрите си творби…

Read More

Дейвид Дубилет – Майстори на фотографията


03/05/2018

Дейвид Дубилет е световноизвестен подводен фотограф, чиято страст към подводната фотография е вдъхновена от природозащитните организации: „Желанието да заснемеш кадър, който да накара хората да се замислят за, да се влюбят в и да спасят моретата“.

Read More

Непал, в полите на Хималаите – Част 2


23/11/2016

Ден 2 в Катманду. Днес, оказва се, сме планирали ден изцяло посветен на религия и храмове. Започваме посещение на най-светия будистки храм в долината на Катманду – Сваямбунат.

Read More

Снимките Ви във фейсбук са с лошо качество? Научете защо.


29/09/2016

Мобилната версия на фейсбук по подразбиране качва снимките от телефона Ви с по-ниско качество. За щастие това е лесно и бързо поправимо…

Read More

Непал, в полите на Хималаите – Част 1


27/08/2016

За пръв път от доста време насам стягам багажа си с много голяма доза несигурност. Тръгвам за една относително малка страна в югоизточна Азия. Ще си взема дъждобрана, това е сигурно… Но дали и колко ще е студено? Винаги съм свързвал Непал със заледения силует на Хималаите и с романтичния снежен образ от Холивуд, но пък отивам в разгара на лятото, когато е и сезона на мусоните.

Read More

Фотоизложба и представяне на книгата The Dream на Фабио Бучарели


13/05/2016

На 17 май, 2016 от 18 ч. Галерия Synthesis и Фотосинтезис арт център бул. Васил Левски 55 представят изложбата The Dream и едноименната книга на италианския фотожурналист Фабио Бучарели. Преди откриването на изложбата ще се проведе разговор за емигранстката вълна, … Continued

Read More

Лицата на доброто


12/02/2016

Здравейте, скъпи приятели. Днес искаме да споделим една история, в която главните герои са трима наши курсисти. Всичко тръгна от един мейл, който получихме от човек на име Кемал, като в своето писмо той проявяваше интерес към фотографски услуги, а по-точно заснемането на неговото дипломиране в Технически Университет – София.

Read More

Интериорна фотография


20/01/2016

Здравейте скъпи приятели,

Малко преди края на 2015 година проведохме уоркшоп на тема “Интериорна фотография”. Обучението премина под ръководството на Александър Новоселски, а любезни домакини бяха хората от ресторант Багри на улица Аксаков.

Read More

Кулинарна фотография


28/09/2015

Както знаете, през изминалия уикенд (26-27 септември) се проведе практическият уоркшоп Кулинарна фотография на Софийска фотографска школа и Goodlife.bg…

Read More
Back to top