Практически уоркшопи

Практически уоркшоп “Пейзажна фотография”

 

Кой е преподавателят в практическия уоркшоп “Пейзажна фотография”?

Преподавател в практическия уоркшоп “Пейзажна фотография” е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа и комерсиален фотограф на свободна практика.

Пейзажна фотография?

Красивият пейзаж е вълнувал човечеството през почти цялото му осъзнато съществуване, първо чрез живописта, а в днешно време и чрез фотографията. Човешкият разум винаги се е възхищавал на природата като творец и е оценявал много високо естествената красота на заобикалящия ни свят. В днешната силно дигитална епоха, когато образите са навсякъде и всички имаме лесен и бърз достъп до фото техника, да покажеш завладяващ пейзаж е истинско предизвикателство. По време на практическия уоркшоп ще дискутираме трудностите, с които се сблъсква един пейзажен фотограф и ще направим две снимания.

Кога и как ще протече уоркшопът “Пейзажна фотография”?

Уоркшопът “Пейзажна фотография” ще се проведе в района на Девин между 05-ти и 07-ми октомври 2018 година при следната програма:

    • Петък, 05 октомври 2018 – отпътуване от София за Девин със собствен транспорт, обикновено всички участници се организираме да споделим личните си автомобили. Пристигане в Девин и настаняване в хотела.
    • Събота, 06 октомври 2018 – Дискусия върху особеностите на пейзажната фотографи, технически и артистични трудности пред фотографа и начини за преодоляването им. По залез практическо занимание на панорамна площадка Орлово око.
    • Неделя, 07 октомври 2018 – По желание снимане на изгрев в района, например над село Ягодина. Основи на фотографския ретуш от гледна точка на пейзажа. Отпътуване за София.

Каква е цената на уоркшопа “Пейзажна фотография” и как да се запиша?

Таксата за участие в практическия уоркшоп “Пейзажна фотография” струва 95 лева. Допълнително има разходи за настаняване в хотел Евридика в Девин по 40 лева на човек на вечер със закуска на легло в двойна стая (заплащат се директно в хотела на място), разходи за собствен или споделен транспорт София – Триград – София, такса за трансфер с джип от хотела до панорамна площадка Орлово око около 15 лева на човек. Записването става чрез попълване на формата за контакт по-долу, с телефонно обаждане на 0895 87 22 44 или имейл на адрес info@sofia-photography.bg и заплащане на цялата такса за участие.

Очаквания към участниците.

Уъркшопът е ориентиран към хора с базови знания в сферата на фотографията, които искат да усъвършенстват практическите си умения. Всеки от участниците е необходимо да разполага със собствен фотоапарат и подходящ/и обектив/и, препоръчително е да има статив (ако няма, ще използва статив на СФШ).

Запиши се за уоркшопа сега!
Обади ни се! 0895 87 22 44

Back to top