Практически уоркшопи

Практически уоркшоп “Таймлапс фотография” със Стефан Сърмабожов

 

Кой е преподавателят в практическия уоркшоп “Таймлапс фотография”?

Реклама

Единствен преподавател в практическия уоркшоп “Таймлапс фотография” е Стефан Сърмабожов – един от водещите таймлапс фотографи в България, който през последните 7 години се занимава професионално с motion graphics и 3D, от 4 години се занимава с таймлапс, като последните 2 на професионално ниво. В професионалната си кариера е работил с повечето големи телевизии в България (bTV, ТВ7, НОВА), както и с едни от най-големите рекламни агенции (New Moment, Kiwi, Brand New Communications) и продуцентски къщи (No Frame Media, Old School, IRS) и т.н. Негови таймлапс фотографии са използвани както от някои от най-големите телевизионни формати и предавания в България (България търси талант), така и за рекламни кампании на големи корпоративни клиенти (Техномаркет, Фибанк и т.н.).

Какво представлява “Таймлапс фотографията”?

Таймлапс фотографията представлява технически похват във фотографията, при който честотата, с която се заснемат кадрите (фрейм рейт), е много по-ниска отколкото скоростта, с която се гледат. В резултат на това, когато таймлапс фотографията се гледа на нормална скорост, времето изглежда, че тече много по-бързо, сякаш прескача. Например, ако дадено събитие се заснеме с 30 кадъра за 30 секунди (т.е. 1 кадър на всяка секунда), а след това се прожектира със скорост 30 кадъра в секунда, очевидно ще имаме увеличение в скоростта от 30 пъти. Чрез тайм лапс фотографията движението, което изглежда несъществено за човешкото око, напр. движението на небесните обекти, цъфтежът на растенията и т.н., става много очевидно и интересно.

Кога и как ще протече уоркшопът “Таймлапс фотография”?

Уоркшопът “Таймлапс фотография” ще се проведе в два последователни дни и ще се състои от две части – теоритична и практическа. В теоритичната част ще се разгледат както техническите особености и трудности, които можем да срещнем при заснемането, така и особеностите в постпроцеса на таймлапс фотография. Във втората част, която ще бъде практическа, участниците сами ще могат да заснемат свои таймлапс фотографии. Локациите за заснемане ще са в гр. София.

Каква е цената на уоркшопа “Таймлапс фотография” и как да се запиша?

Участието в практическия уоркшоп “Таймлапс фотография” струва 240 лева. Записването става чрез попълване на формата за контакт по-долу, с телефонно обаждане на 0895872244 или имейл на адрес info@sofia-photography.bg и заплащане на половината от таксата за участие.

Очаквания към участниците.

Уъркшопът е ориентиран към хора с базови знания в сферата на фотографията и постпроцеса, които искат да обогатят фотографския си инструментариум. Подходящ е за участници с различни интереси във фотографията – пейзаж, стрийт фотография, предметна фотография и т.н. Уоркшопът е насочен към хора, които тепърва започват да се занимават с таймлапс фотография. Разглежданите теми ще засегнат най-разпространената форма на таймлапс фотография – тази, при която камерата е статична, а светлинните условия са относително непроменливи. Теми, свързани с хиперлапс (таймлапс с движение на камерата) и таймлапс с преход от нощ към ден или обратно, няма да бъдат разглеждани в детайли.

Препоръки за участие

За пълноценно участие в практическия уоркшоп “Таймлапс фотография” е препоръчително учстниците да разполагат с дигитален фотоапарат с ръчни настройки, по възможност широкоъгълен обектив, статив и дистанционен спусък с интервалометър/вградена във фотоапарата функция интервалометър.

Запиши се за уоркшопа сега!
Обади ни се! 0895 87 22 44 или 0899 66 81 22

Back to top