Иновативен и модерен фотографски курс

Реклама

Психология на фотографията е почти непозната в България тема за обучение по фотография. В световен мащаб, местата и институциите, където се преподава Психология на фотографията се броят на пръсти. От месец януари 2015 год. имате невероятната възможност да се включите в курса Психология на фотографията.

Атрактивна цена

С цената си от 550 лева за 12 посещения по 2 астрономически часа, курсът Психология на фотографията Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Таксата за курса можете да заплатите и на вноски, в брой или по банков път според Вашите желания и възможности.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа. Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Дни на посещение

Курсът Психология на фотографията е със занимания, които се провеждат 1 път седмично, всяка сряда от 19:00 до 21:00 часа. Всяко занимание е с продължителност 2 астрономически часа.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат с ръчни настройки, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

Обучение по модерна методика в малки групи

Обучението в Софийска фотографска школа се осъществява по най-модерните европейски методики или т.нар. обучение чрез практика.
Наред със задълбочената теоретична подготовка, в курса Психология на фотографията са включени и изцяло практическите занимания, по време на които лектори и курсисти фотографират заедно. Като част от ежеседмичната подготовка, е препоръчително всеки курсист да работи самостоятелно по зададените теми и задачи, като постигнатите резултатите се обсъждат и анализират по време на заниманията.

 

 • Милена Митева

  Всяка една лекция и практическа задача от курса беше много интересна и полезна за мен. Винаги съм обичала да снимам, но на курса открих съвсем нова гледна точка към фотографията и снимките - възможност да изразиш себе си и да уловиш емоцията на човека срещу теб или на момента. Благодаря ви.
 • Милена Бонева

  Изключително приятно, полезно и забавно. Беше удоволствие за мен да присъствам на всички лекции. Слушах с интерес през цялото време на курса. Вярвам, че вдъхновихте по-голямата част от курсистите и най-вече мен. Ще бъде удоволствие да продължа да се занимавам с фотография, дай Боже и в по-голямата част от свободното си време. Благодаря Ви, че ни въведохте в света на фотографията и ни дадохте шанс да намерим пътя си към нея!
 • Мила Страшимирова

  Много съм доволна, изключително професионални лектори освен това приятелски настроени и готови да съдействат във всеки един момент. Съдържанието на курса съответстваше на очакванията ми и научих много нови неща. Бих се радвала ако имаше едно две практически занимания повече но и тези бяха много интересни.
 • Люба Гайдарова

  Курсът много ми допадна и беше изключително полезен за мен. Лекциите не бяха отегчителни, а поднесени по разбираем начин. Практическите занимания много ми харесаха и помогнаха за придобиване на практически умения. Научих доста неща,забавлявах се и се запознах с интересни хора.
 • Калина Тачева

  Имам изключително добри впечатления от Софийска Фотографска Школа! Харесва ми, че работят с желание и се стараят наистина да са полезни на курсистите. Също ми допада стила на преподаване – лекторите се държат освободено и стараят се да е интересно и забавно. Направи ми впечатление и това, че се адаптират спрямо нуждите и интересите на курсистите.
 • Йордан Михайлов

  Освен, че ме запалихте да се занимавам с фотография, а не само със снимки, по моя преценка ми спестихте няколко години щракане, докато стигна до нивото което съм сега след курса.
 • Ивана Георгиева

  Въведение във фотографията е курс, който за мен постави основите на бъдещото ми развитие като любител фотограф. Лекторите са страшно ентусиазирани от това, което правят, умеят да предадат този ентусиазъм на курсистите, информацията, която получаваме е разбираема и точно на мястото си, и най-важното – курсът се провежда в една приятелска и раздвижена атмосфера, която подклажда креативността у всеки. Лекторите са винаги отворени за допълнителни въпроси и с удоволствие биха дали напътствие или помощ на някой, който има нужда от това. Продължавайте все така!
 • Владимир Николчев

  Професионално проведен курс в уютна обстановка! Много бързо практическо навлизане във фотографията и обогатяване на визуалната култура като цяло. Една от големите ползи за мен беше, че си създадох контакти с прекрасни хора със сходни на моите интереси.
 • Виолета Николова

  Първо ме впечатли снимката с камъчетата на вашата интернет страница. Усещането беше за полет на духа в богатата страна на въображението. На мен, като начинаещ фотолюбител, лекциите ми бяха много интересни и определено ме проворкираха за повече наблюдателност към хората и предметите, с които съм заобиколена ежедневно, както и да мисля за познати неща по непознат до сега начин. Смяната на гледната точка беше предизвикателство и вълнуващо приключение за мен.
 • Ваня Колева

  Доволна съм от обема и начина на представяне на теоретичната част, дава необходимото начално запознаване с предмета. Също така добих нови впечатления за фотографията като цяло – много от обсъжданите теми ме вдъхновиха и дадоха началото на идеи, забавлявах се максимално и при изпълнението на домашните работи.
 • Ангелина Григорова

  Курсът „Въведение във фотографията“ със сигурност беше много интересен и полезен за мен. Вие сте много положителни и представяте темите по начин, по който всичко се запомня още по време на лекциите и стимулира да се стремим да правим все по-добри фотографии в бъдеще. Също така, примерите, които давате с проекти на различни съвременни автори са много интересни.
 • Диана Радкова

  Радвам се, че вече управлявам аз камерата си, а не тя мен. Вярно е, че отвсякъде можех да се науча да го правя, с малко повече упоритост и вложено време резултатът сигурно щеше да е сходен, но това, което вие ми дадохте е много по-ценно. Аз се научих да виждам, научих се да откривам красота и хармония в най-неестествени за мен неща преди. Никога няма да забравя мегаполисът, който Тошко видя в едно листо или автопортретът, който Миро ми показа в окото на едно куче. Благодаря ви, момчета, че събудихте заспалото ми от години въображение ми и ми помогнахте да виждам над сивото ни ежедневие.Успех и бъдете все така позитивни и усмихнати!
 • Светла Кузманова

  Лекциите се преподават на високо професионално ниво, но и разбираемо за нас, курсистите. Вие като лектори сте добри – усъвършенствали сте умението за работа с хора. При общуването с нас извън часовете липсва границата лектор – курсист. Помислено е за всичко – от изпращането на лекциите по пощата до раздаването на Сертификатите и почерпката по повод завършването. Благодаря Ви!

Всеки завършил курса получава сертификат

Кои са преподавателите в курса Психология на фотографията?

Единствен преподавател в курса „Психология на фотографията“ е Анастасия Грозева. Тя е психолог и социален фотограф, преподавател в Нов български университет. Първият специалист, прокарващ идеята за терапия и комуникация в областта на душевното здраве и работа със социално уязвими групи чрез методите на фотографията в България и преподаващ дисциплината „психология на фотографията“ във висше учебно заведение в страната. Автор и куратор на проект (НЕ)ВИДИМИ – фотография за социална промяна – фото проект на участници от три уязвими социални групи и студенти по фотография от Нов български университет.

Какво представлява курса Психология на фотографията?

Курсът Психология на фотографията има за цел да запознае курсистите със съдържателната част на фотографията, като по този начин ще се разгърнат начина на възприятие и по-задълбоченото разсъждение върху фотографското изображение. По време на курса ще разгледаме фотографията като средство за себеизразяване от една страна и като начин за свързване с останалите и като средство за комуникация на различни послания в обществото от друга страна.

С какви знания курсистите ще завършат курса?

Курсистите ще се запознаят с различни начини за включване на фотографията в различни социални сфери, като своевременно ще обогатят ролята си като фотографи, откривайки и развивайки личностните си качества и умения. Наред с това всеки курсист ще научи какво се крие зад комерсиалната страна на фотографяита и защо определени визуални послания ни влияят по определен начин – знание, което е от изключително значение за опознаването на по-задълбочените психологически модели.

Какви умения ще придобият курсистите по време на курса?

Курсът има за цел да развие умения за работа в екип, работа с модели, изграждане на собствена социална тема и разгръщането й, както и представянето й под формата на социален проект. По време на курса ще се научим да разпознаваме психологическото послание на светлината, формите, композицията, понятията за красота и т.н. По време на курса всеки от курсистите ще работи върху собствен фотографски проект, за който ще получава напътствия за изпълнението. В края на курса той ще бъде представен от курсиста като негов фотографски проект.

Натовареност на курсистите и очаквания към тях.

Курсът Психология на фотографията се провежда веднъж седмично и има средна натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист. При участие в курса курсисите ще имат възможност да участват във фотографски социален проект и в обща изложба.

1. Въведение в Психология на фотографията.

Защо психология на фотографията? Какво означава?

2. Фотографският процес и преживяването – част 1.

Фотографията като идентификация.

Причини за фотографиране.

Ролята на изображението в живота на съвременния човек.

Човекът като част от социума.

Изкуството като терапия.

3. Фотографският процес и преживяването – част 2.

Фотография и социални връзки.

Фотографиите и спомените.

Търсене на смисъл.

4. Фотографският процес и преживяването – част 3.

Езикът на тялото.

Езикът на емоциите.

Идентификацията.

Концепцията за красотата.

Облекло.

5. Фотографията като изкуство.

Себеизразяване.

Среща с други изкуства.

Психология на творческия процес.

Изкуството като игра.

6. Психология на фотографското изображение.

Психология на цвета.

Психология на формите.

Психология на композицията.

Въздействие на изображението на истинктите.

7. Психология на студийната фотография.

Психология на екипната работа.

Психология на фотографа в тази роля.

8. Психология на фотожурналистиката.

Да бъдеш част от събитието.

Ролята на фотожурналиста.

Граница на отразяването.

9. Психология на рекламната фотография. Социална реклама. Психология на киното.

10. Фотографията в социалната работа. Социална фотография и социални проекти. Фотографията като фото-терапия.

3-те вида фототерапия.

Фотографията като средство за среща.

11. Създаване на социални фотопроекти. Развиване умението за предлагане на фотографския продукт на пазара.

Предлагане на изображението в различен контекст.

Изложбеното пространство.

Книга.

Пространствени инсталации.

Срещата на фотографията с други изкуства.

12. Представяне и обсъждане на създадените социални фотографски проекти по време на курса.

Възможно е лекциите да се представят в различна последователност.

WP Post Tabs

Запиши се! Нов курс от 13 януари 2016 г.
Обади ни се! 0895 87 22 44 или 0887 49 45 08
Още курсове от Софийска фотографска школа

Вашият коментар:
Back to top