Курсът Outdoor фотография вече се провежда под формата на поредица от практически уоркшопи и кратки фотопътувания на територията на България, които можете да намерите в секцията “Уоркшопи” на нашия сайт.

 

Съвременен фотографски курс

Реклама

Outdoor фотографията е съвкупност от различни фотографски жанрове, които имат много общо по между си и едновременно с това са различни. В този курс ще имате възможност да се запознаете в детайли с тези жанрове и да намерите връзката помежду им.

Атрактивна цена

С цената си от 450 лева за 12 посещения по 2 астрономически часа, курсът Outdoor фотография Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Таксата за курса можете да заплатите и на вноски, в брой или по банков път според Вашите желания и възможности.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа. Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Дни на посещение

Курсът Outdoor фотография е със занимания, които се провеждат 1 път седмично, всеки вторник от 19:00 до 21:00 часа, с изключение на практическите занимания, които се провеждат и през уикендите. Всяко занимание е с продължителност 2 астрономически часа.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат с ръчни настройки, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

Обучение по модерна методика в малки групи

Обучението в Софийска фотографска школа се осъществява по най-модерните европейски методики или т.нар. обучение чрез практика. Наред със задълбочената теоретична подготовка, в курса Outdoor фотография са включени и изцяло практическите занимания, по време на които лектори и курсисти фотографират заедно. Като част от ежеседмичната подготовка, е препоръчително всеки курсист да работи самостоятелно по зададените теми и задачи, като постигнатите резултатите се обсъждат и анализират по време на заниманията

 

 • Милена Митева

  Всяка една лекция и практическа задача от курса беше много интересна и полезна за мен. Винаги съм обичала да снимам, но на курса открих съвсем нова гледна точка към фотографията и снимките - възможност да изразиш себе си и да уловиш емоцията на човека срещу теб или на момента. Благодаря ви.
 • Милена Бонева

  Изключително приятно, полезно и забавно. Беше удоволствие за мен да присъствам на всички лекции. Слушах с интерес през цялото време на курса. Вярвам, че вдъхновихте по-голямата част от курсистите и най-вече мен. Ще бъде удоволствие да продължа да се занимавам с фотография, дай Боже и в по-голямата част от свободното си време. Благодаря Ви, че ни въведохте в света на фотографията и ни дадохте шанс да намерим пътя си към нея!
 • Мила Страшимирова

  Много съм доволна, изключително професионални лектори освен това приятелски настроени и готови да съдействат във всеки един момент. Съдържанието на курса съответстваше на очакванията ми и научих много нови неща. Бих се радвала ако имаше едно две практически занимания повече но и тези бяха много интересни.
 • Люба Гайдарова

  Курсът много ми допадна и беше изключително полезен за мен. Лекциите не бяха отегчителни, а поднесени по разбираем начин. Практическите занимания много ми харесаха и помогнаха за придобиване на практически умения. Научих доста неща,забавлявах се и се запознах с интересни хора.
 • Калина Тачева

  Имам изключително добри впечатления от Софийска Фотографска Школа! Харесва ми, че работят с желание и се стараят наистина да са полезни на курсистите. Също ми допада стила на преподаване – лекторите се държат освободено и стараят се да е интересно и забавно. Направи ми впечатление и това, че се адаптират спрямо нуждите и интересите на курсистите.
 • Йордан Михайлов

  Освен, че ме запалихте да се занимавам с фотография, а не само със снимки, по моя преценка ми спестихте няколко години щракане, докато стигна до нивото което съм сега след курса.
 • Ивана Георгиева

  Въведение във фотографията е курс, който за мен постави основите на бъдещото ми развитие като любител фотограф. Лекторите са страшно ентусиазирани от това, което правят, умеят да предадат този ентусиазъм на курсистите, информацията, която получаваме е разбираема и точно на мястото си, и най-важното – курсът се провежда в една приятелска и раздвижена атмосфера, която подклажда креативността у всеки. Лекторите са винаги отворени за допълнителни въпроси и с удоволствие биха дали напътствие или помощ на някой, който има нужда от това. Продължавайте все така!
 • Владимир Николчев

  Професионално проведен курс в уютна обстановка! Много бързо практическо навлизане във фотографията и обогатяване на визуалната култура като цяло. Една от големите ползи за мен беше, че си създадох контакти с прекрасни хора със сходни на моите интереси.
 • Виолета Николова

  Първо ме впечатли снимката с камъчетата на вашата интернет страница. Усещането беше за полет на духа в богатата страна на въображението. На мен, като начинаещ фотолюбител, лекциите ми бяха много интересни и определено ме проворкираха за повече наблюдателност към хората и предметите, с които съм заобиколена ежедневно, както и да мисля за познати неща по непознат до сега начин. Смяната на гледната точка беше предизвикателство и вълнуващо приключение за мен.
 • Ваня Колева

  Доволна съм от обема и начина на представяне на теоретичната част, дава необходимото начално запознаване с предмета. Също така добих нови впечатления за фотографията като цяло – много от обсъжданите теми ме вдъхновиха и дадоха началото на идеи, забавлявах се максимално и при изпълнението на домашните работи.
 • Ангелина Григорова

  Курсът „Въведение във фотографията“ със сигурност беше много интересен и полезен за мен. Вие сте много положителни и представяте темите по начин, по който всичко се запомня още по време на лекциите и стимулира да се стремим да правим все по-добри фотографии в бъдеще. Също така, примерите, които давате с проекти на различни съвременни автори са много интересни.
 • Диана Радкова

  Радвам се, че вече управлявам аз камерата си, а не тя мен. Вярно е, че отвсякъде можех да се науча да го правя, с малко повече упоритост и вложено време резултатът сигурно щеше да е сходен, но това, което вие ми дадохте е много по-ценно. Аз се научих да виждам, научих се да откривам красота и хармония в най-неестествени за мен неща преди. Никога няма да забравя мегаполисът, който Тошко видя в едно листо или автопортретът, който Миро ми показа в окото на едно куче. Благодаря ви, момчета, че събудихте заспалото ми от години въображение ми и ми помогнахте да виждам над сивото ни ежедневие.Успех и бъдете все така позитивни и усмихнати!
 • Светла Кузманова

  Лекциите се преподават на високо професионално ниво, но и разбираемо за нас, курсистите. Вие като лектори сте добри – усъвършенствали сте умението за работа с хора. При общуването с нас извън часовете липсва границата лектор – курсист. Помислено е за всичко – от изпращането на лекциите по пощата до раздаването на Сертификатите и почерпката по повод завършването. Благодаря Ви!

Всеки завършил курса получава сертификат

Кои са преподавателите в курса Outdoor фотография?

Основен преподавател в курса Outdoor фотография е Мирослав Маринов.

Какво представлява курса Outdoor фотография?

Курсът Outdoor фотография има за цел да запознае курсистите с различните подходи при фотографирането на открито. В Outdoor фотографията попадат много и различни фотографски жанрове – пейзажна фотография, стрийт фотография, архитектурна фотография, травел фотография и т.н., като всеки от жанровете има своите особености и различия както в използваната техника, така и в подхода на самия фотограф.

С какви знания курсистите ще завършат курса?

Курсистите ще се запознаят с различни начини да се възползват максимално от техниката, с която разполагат в зависимост от съответната фотографска задача, която имат за решаване. Подробно ще бъдат разгледани особеностите на различните жанрове, които се включват в Outdoor фотографията и ще се запознаем с творчеството на известни и доказали се автори, които творят във всеки от жанровете.

Какви умения ще придобият курсистите по време на курса?

Курсът има за цел да развие у курсистите богата палитра от фотографски умения, които са необходими при фотографирането на открито – избор на локация и предварителна подготовка, работа със статив, работа с филтри, правилно и/или креативно измерване на светлината, композиция и т.н. По време на курса ще се проведат множество практически занимания в жанровете пейзажна фотография (градски и природен пейзаж), стрийт фотография и архитектурна фотография, като по време на тези занимания курсистите ще имат възможност да упражнят различни техники на снимане.

Натовареност на курсистите и очаквания към тях.

Курсът Outdoor фотография се провежда веднъж седмично и има средна натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист. При участие в курса курсисите ще имат възможност да участват в занимания извън София и съответно ще е необходимо да могат да пътуват.

1. Какво е Outdoor фотографията?

Запознаване с основните жанрове, които изграждат Outdoor фотографията и техни представители фотографи.

Обсъждане на техните общи особености и предизвикателства.

2. Композиция и гледна точка. Изразни средства във фотографията.

Запознаване с различни композиционни похвати и тяхното смислово значение.

Използване на композицията като средство за комуникация със зрителя.

3. Светлина и осветление.

Запознаване с основните характеристики на светлината (от гледна точка на фотографията).

Анализ на различни осветления според жанра, в който фотографираме.

Светлината в пейзажната фотография.

Светлината в стрийт фотографията.

Светлината в травел фотографията.

4. Как да извлечем техническия максимум от нашия фотоапарат?

Бленда, скорост и исо.

Експозиция и измерване на светлината.

Определяне на цветната температура на нашия източник и подходящата настройка на белия баланс.

Дълбочина на рязко изобразеното пространство.

Често допускани грешки при фотографиране и начини за избягването им.

5. Пейзажна фотография.

Какво отличава пейзажната фотография от останалите жанрове?

Видове пейзаж.

Известни представители на пейзажната фотография и запознаване с тяхното творчество.

6. Репортажна (стрийт) фотография.

Какво е стрийт фотографията?

Видове стрийт фотография и различни подходи при работата на улицата.

Известни представители на стрийт фотографията и запознаване с тяхното творчество.

7. Травел фотография.

Фотография и пътуване.

Често допускани грешки в травел фотографията.

Умения, които един травел фотограф трябва да притежава.

Известни представители на травел фотографията и запознаване с тяхното творчество.

8. Избор на техника и екипировка за Outdoor фотография. Предварителна подготовка.

Съществуващи митове за “необходимата” техника за фотография на открито.

Фотографски филтри и тяхното значение за фотографията на открито.

Подходяща екипировка според локацията на заснемане.

Предварителна подготовка.

9. Практическо занимание репортажна фотография (стрийт).

10. Практическо занимание пейзажна фотография.

11. Дигитална фотография.

Видове файлови формати.

Конвертиране на сурови файлове.

Подготовка на крайния продукт за финалната медия (уеб среда, печат).

12. Редакция и избор на най-успешните кадри.

Възможно е лекциите да се представят в различна последователност.

WP Post Tabs

Запиши се! Нов курс от 06 септември 2016 г.
Обади ни се! 0895 87 22 44 или 0887 49 45 08
Още курсове от Софийска фотографска школа

Вашият коментар:
Back to top