Курс Въведение във Фотографията

Следващият фотографски курс Въведение във фотографията на Софийска фотографска школа е планиран да започне на 13.04.2020 година в съответствие с удължената Заповед на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидиомологични мерки до 12.04.2020 година включително. Бъдете здрави и се отнасяйте отговорно със себе си и близките си.

Атрактивна цена

С цената си от 330 лева за 32 лекционни часа (8 седмици по 2 пъти седмично по 2 часа) този курс Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски. За записалите се до 30 дни преди началото на курса, предлагаме 10% намаление от цената.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа.
Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Оптимална продължителност

Курсът Въведение във фотографията продължава 8 седмици, като лекциите са 2 пъти седмично по 2 астрономически часа. По този начин имаме достатъчно време теорията и практиката да се задълбочат в знанията на курсистите и в крайна сметка всеки курсист да подобри значително фотографските си умения.

Избор на посещения

Курсът Въведение във фотографията се провежда в две групи, които имат занятия паралелно: през седмицата в понеделник и сряда от 19:00ч. до 21:00ч. и през уикендите в събота и неделя от 16:00ч. до 18:00ч. Ако пропуснете някое занимание с Вашата група, винаги  може да го наваксате с друга.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

Програма

 1. Запознаване с курсистите и представяне
 2. Кратка история на фотографията
 3. Видове фотоапарати и устройство
 4. Основи на композицията
 5. Бленда и ДоФ
 6. Видове обективи, филтри, перспектива
 1. Време за експонация
 2. Експозиция и измерване на светлината
 3. Светлина и осветление
 4. Светкавици, цветна температура и баланс на бялото
 5. Практическо на открито – портрет
 1. Преговор. Технически подходи във фотографията
 2. Практическо в студио – портрет
 3. Основи на дигиталната фотография
 4. Практическо на открито – нощна фотография
 5. Раздаване на сертификати

За връзка с нас използвайте формата за контакт