Курс Въведение във Фотографията

Тъй като искаме в максимална степен да предпазим здравето на нашите курсисти, бихме искали да Ви информираме, че следващият фотографски курс Въведение във фотографията на Софийска фотографска школа ще започне на 15.06.2020 година. Бъдете здрави и се отнасяйте отговорно със себе си и близките си.

Атрактивна цена

С цената си от 330 лева за 32 лекционни часа (8 седмици по 2 пъти седмично по 2 часа) този курс Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски. За записалите се до 30 дни преди началото на курса, предлагаме 10% намаление от цената.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа.
Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Оптимална продължителност

Курсът Въведение във фотографията продължава 8 седмици, като лекциите са 2 пъти седмично по 2 астрономически часа. По този начин имаме достатъчно време теорията и практиката да се задълбочат в знанията на курсистите и в крайна сметка всеки курсист да подобри значително фотографските си умения.

Избор на посещения

Курсът Въведение във фотографията се провежда в две групи, които имат занятия паралелно: през седмицата в понеделник и сряда от 19:00ч. до 21:00ч. и през уикендите в събота и неделя от 16:00ч. до 18:00ч. Ако пропуснете някое занимание с Вашата група, винаги  може да го наваксате с друга.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

Програма

 1. Запознаване с курсистите и представяне
 2. Кратка история на фотографията
 3. Видове фотоапарати и устройство
 4. Основи на композицията
 5. Бленда и ДоФ
 6. Видове обективи, филтри, перспектива
 1. Време за експонация
 2. Експозиция и измерване на светлината
 3. Светлина и осветление
 4. Светкавици, цветна температура и баланс на бялото
 5. Практическо на открито – портрет
 1. Преговор. Технически подходи във фотографията
 2. Практическо в студио – портрет
 3. Основи на дигиталната фотография
 4. Практическо на открито – нощна фотография
 5. Раздаване на сертификати

За връзка с нас използвайте формата за контакт