Индивидуален курс Въведение във фотографията

Атрактивна цена

С цената си от 650 лева за 12 лекционни часа (8 занимания по 90 минути) този курс Ви дава най-необходимите знания по най-изгодния за Вас начин. В края на курса ще боравите свободно с фотоапарата си, без да сте загубили никакво време – заниманията се провеждат в най-удобните за Вас дни и часове (след уговорка с преподавателя).

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа. Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Получавате максимум знания и удобства

Индивидуалният курс Въведение във фотографията е съгласуван с Вашата програма, посещенията са в удобно за Вас време през седмицата или през уикенда. Продължителността на курса също зависи изцяло от Вас – 7-те занимания могат да минат за 1, 2 или 3 седмици. Освен това цялото внимание на преподавателя е само за Вас, за разлика от груповото обучение.

Програма

  1. Запознаване. Разглеждане на фотографии на курсиста.
  2. Видове фотоапарати и устройство. Видове обективи и филтри. Перспектива.
  3. Основи на композицията. Често допускани грешки и как да ги избягваме.
  1. Бленда и дълбочина на рязко изобразеното пространство.
  2. Скорост на затвора. Техники за снимане на движещи се и неподвижни обекти.
  3. Експозиция и измерване на светлината. ИСО. Режими на измерване. Хистограма.
  1. Светлина и осветление. Основни характеристики на светлината. Триизмерен контраст.
  2. Основи на дигиталната фотография. Видове файлове и формати. Конвертиране на сурови файлове. Запознаване с фотошоп.

Визитка

Кои са преподавателите в курса Практическа фотография?

Преподавател в индивидуалния курс Въведение във фотографията е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф и преподавател с дългогодишен опит.

Какво представлява индивидуалният курс Въведение във фотографията?

Курсът Въведение във фотографията е подходящ за всеки, който тепърва започва да се занимава с фотография и желае да задълбочи знанията си. Индивидуалната форма на обучение дава пълна свобода на курсиста да се развива със собствено темпо и да получава цялото внимание на преподавателя по време на курса. Всяко посещение е в удобно за курсиста време и може да се уговаря ден за ден.

Какви умения и знания ще придобият курсистите по време на курса?

В курса Въведение във фотографията курсистите ще се запознаят с основите на фотографския процес и ще работят със собствения си фотоапарат за подобряване на фотографските си умения. По време на курса ще направим връзка между основните фотографски понятия бленда, скорост на затвора и ИСО и ще ги свържем с измерването на светлината и правилното определяне на експозицията. Ще разгледаме различните причини нашите снимки да изглеждат размазани и с ниско качество и ще се научим как да преодоляваме тези проблеми. Ще поставим основите на композицията и правилното балансиране на фотографиите.

За връзка с нас използвайте формата за контакт