Курс Въведение във фотографията – излъчване НА ЖИВО  1. Видове фотоапарати и устройство, 16-ти септември, петък от 19:00ч.
  2. Основи на композицията, 17-ти септември, събота от 19:00ч.
  3. Бленда и Дълбочина на рязкост, 18-ти септември, неделя от 19:00ч.
  4. Видове обективи, филтри, перспектива, 23-ти септември, петък от 19:00ч.
  5. Скорост на затвора, 24-ти септември, събота от 19:00ч.
  6. Експозиция и измерване на светлината, 25-ти септември, неделя от 19:00ч.
  7. Светлина и осветление, 01-ви октомври, събота от 19:00ч.
  8. Основи на дигиталната фотография, 02-ри октомври, неделя от 19:00ч.

Преподавател в курса Въведение във фотографията е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Курсът Въведение във фотографията е подходящ за всеки, който тепърва започва да се занимава с фотография и желае да задълбочи знанията си. Онлайн формата на обуение има редица предимства, например може да участвате в курса от удобството на своя дом. Ако пропуснете някое от живите излъчвания, видео-записът ще остане на Ваше разположение в профила Ви завинаги.

В курса Въведение във фотографията курсистите ще се запознаят с основите на фотографския процес и ще работят със собствения си фотоапарат за подобряване на фотографските си умения. По време на курса ще направим връзка между основните фотографски понятия бленда, скорост на затвора и ИСО и ще ги свържем с измерването на светлината и правилното определяне на експозицията. Ще разгледаме различните причини нашите снимки да изглеждат размазани и с ниско качество и ще се научим как да преодоляваме тези проблеми. Ще поставим основите на композицията и правилното балансиране на фотографиите.

По време на курса ще бъде необходимо участниците да отделят време за ежеседмична подготовка, която включва фотографиране по зададените задачи, за което пък ще бъде необходима самоподготовка с материалите, които всеки участник в курса получва.