Курс Въведение във фотографията – излъчване НА ЖИВО  1. Видове фотоапарати и устройство, 12-ти февруари, събота от 19:00ч.
  2. Основи на композицията, 13-ти февруари, неделя от 19:00ч.
  3. Бленда и Дълбочина на рязко изобразеното пространство, 17-ти февруари, събота от 19:00ч.
  4. Видове обективи, филтри, перспектива, 18-ти февруари, неделя от 19:00ч.
  5. Скорост на затвора, 24-ти февруари, събота от 19:00ч.
  6. Експозиция и измерване на светлината, 25-ти февруари, неделя от 19:00ч.
  7. Светлина и осветление, 05-ти март, събота от 19:00ч.
  8. Основи на дигиталната фотография, 06-ти март, неделя от 19:00ч.

Преподавател в курса Въведение във фотографията е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Курсът Въведение във фотографията е подходящ за всеки, който тепърва започва да се занимава с фотография и желае да задълбочи знанията си. Онлайн формата на обуение има редица предимства, например може да участвате в курса от удобството на своя дом. Ако пропуснете някое от живите излъчвания, видео-записът ще остане на Ваше разположение в профила Ви завинаги.

В курса Въведение във фотографията курсистите ще се запознаят с основите на фотографския процес и ще работят със собствения си фотоапарат за подобряване на фотографските си умения. По време на курса ще направим връзка между основните фотографски понятия бленда, скорост на затвора и ИСО и ще ги свържем с измерването на светлината и правилното определяне на експозицията. Ще разгледаме различните причини нашите снимки да изглеждат размазани и с ниско качество и ще се научим как да преодоляваме тези проблеми. Ще поставим основите на композицията и правилното балансиране на фотографиите.

По време на курса ще бъде необходимо участниците да отделят време за ежеседмична подготовка, която включва фотографиране по зададените задачи, за което пък ще бъде необходима самоподготовка с материалите, които всеки участник в курса получва.