Курс Мобилна фотография


Атрактивна цена

С цената си от 230 лева за 12 лекционни часа (8 занимания по 90 минути за 5 седмици) този курс Ви дава страхотна комбинация от теория и практика (имаме 2 практически занимания по време на курса) на много изгодна цена. Можете да заплатите таксата и на вноски с карта, на банкомат или на каса на ИзиПей.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в Дружба 2 – на 30 метра от метростанция Дружба и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа – автобуси 204, 304 и 404, както и тролейбуси 4 и 11. Разполагаме и с безплатен паркинг за удобство на нашите курсисти, които пътуват с кола.

Оптимална продължителност

Курсът Мобилна фотография продължава 6 седмици, като заниманията са комбинация от седмични провеждания всеки четвъртък от 18:30 часа, като има и 2 уикенд занимания – практическите ни упражнения на тема Композиция и Светлина са в неделя от 11:00 часа в седмицата на съответната теория.

  1. Запознаване и представяне на курсистите, 11-ти януари, четвтъртък от 18:30ч.
  2. Настройки на камерата на мобилния апарат, 18-ти януари, четвтъртък от 18:30ч.
  3. Обработка на снимки. Приложения и добри практики, 25-ти януари, четвтъртък от 18:30ч.
  4. Основи на композицията. Практически насоки, 01-ви февруари, четвтъртък от 18:30ч.
  5. Упражнение върху Основи на композицията, 04-ти февруари, неделя от 11:00ч.
  6. Колко е важна светлината? Практически насоки, 08-ми февруари, четвтъртък от 18:30ч.
  7. Упражнение върху Светлина и осветление, 11-ти февруари, неделя от 11:00ч.
  8. Раздаване на сертификати и дискусия върху заснените фотографии, 15-ти февруари, четвтъртък от 18:30ч.

Преподавател в курса Мобилна фотография е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Курсът Мобилна фотография е подходящ за всеки, който да изпробва възможностите на своя мобилен телефон без да задълбава в техническата страна на фотографията. Главната цел на курса е участниците да разберат къде е границата на възможностите на мобилните апарати и да се научат как винаги да извлечат максимума от всяка възможна ситуация.

По време на курса Мобилна фотография ще се запознаем с основите на фотографския процес и ще разгадаем разликите между фотоапаратите и камерите на мобилните телефони. Ще разискваме какви са недостатъците и преимуществата на мобилните камери и ще се научим да извличаме полза от ситуациите, в които попадаме – по време на пътуване, при семейни сбирки, разходки с приятели, снимане на предмети и т.н. Ще се запознаем с артистичната страна на фотографията, по-точно със светлината и композицията и ще поставим широките граници на хубавите снимки.

В курса Мобилна фотография има 2 изцяло практически занимания, при които лектор и курсисти фотографират заедно. По този начин всички курсисти ще получат директна и моментна обратна връзка за снимките си и ще придобият добра представа как да създават снимките си самостоятелно. Основните умения са свързани с избора какво да включим в кадъра и къде точно да го поставим в рамката, както и в каква светлина да го представим. Наред със същинските фотографски умения, в курса ще разгледаме и някои от основните приложения, с които се обработват снимките на мобилен телефон.

Курсът Мобилна фотография се провежда 1 път седмично и има средна натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист, при която ще се очаква да бъдат представяни резултатите, които курсистите са постигнали при решаването на задачите за самостоятелна работа.