Курс Основи на Видеозаснемането


Атрактивна цена

С цената си от 610 лева за 32 лекционни часа (16 занимания по 2 часа за 8 седмици) този курс Ви дава изключителни знания на много изгодна цена – разглеждаме всички важни аспекти от процеса на видозаснемането.
Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в Дружба 2 – на 30 метра от метростанция Дружба и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа – автобуси 204, 304 и 404, както и тролейбуси 4 и 11. Разполагаме и с безплатен паркинг за удобство на нашите курсисти.

Оптимална продължителност

Курсът Основи на видеозаснемането продължава 8 седмици, като лекциите са 2 пъти седмично по 2 астрономически часа. По този начин имаме достатъчно време теорията и практиката да се задълбочат в знанията на курсистите и в крайна сметка всеки курсист да подобри значително уменията си.

 1. Представяне на курса и запознанство с курсистите.
 2. История на видеозаснемането.
 3. Камери и обективи. Защо е важно да ги разбираме?
 4. Настройки на камерата. Бленда, скорост и ИСО.
 5. Правилно експониране на видео.
 6. Основи на композицията.
 7. Звук и видове аудио интерфейси.
 8. Светлина и Осветление. Работа с осветителни тела и модификатори.
 9. Снимане в контролирана среда. Кога и защо?
 10. Етапи в създаването на видеопродукция.
 11. Създаване на видео – практическо занимание.
 12. Организация на файлове за Mac и Windows.
 13. Първи стъпки в Монтажа и Premiere Pro.
 14. Основи на видеографията.
 15. Основи на кинематографията.
 16. Раздаване на Сертификати.

Преподавател в курса Основи на видеозаснемането е Данаил Илиев, основател на продуцентска къща Daz Films. Създател на YouTube съдържание от 11 години.

Курсът Основи на видеозаснемането е подходящ за всеки, който тепърва започва да се занимава с видеозаснемане и желае да задълбочи знанията си. Груповата форма на обуение има редица предимства, например при работата в група всеки курсист вижда и осъзнава както добрите попадения, така и грешките на останалите участници в групата, коментират се много и различни материали, което повишава визуалната култура на участниците, а и е много по-забавно.

По време на курса Основи на видеозаснемането курсистите ще се запознаят с основите на видеографския процес и ще работят със собствения си фотоапарат или мобилен телефон за подобряване на уменията си. По време на курса ще направим връзка между основните понятия бленда, скорост на затвора и ИСО и ще ги свържем с измерването на светлината и правилното определяне на експозицията. Ще разгледаме различните причини нашите видеа да изглеждат размазани и с ниско качество и ще се научим как да преодоляваме тези проблеми. Ще поставим основите на композицията и правилното балансиране на видеопродукцията.

Курсът Основи на видеозаснемането се провежда 2 пъти седмично и има средна натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист, при която ще се очаква да бъдат представяни резултатите, които курсистите са постигнали при решаването на задачите за самостоятелна работа.