Курс Основи на студийната фотография


Атрактивна цена

С цената си от 660 лева за 16 лекционни часа (8 занимания по 120 минути за 4 седмици) този курс Ви дава страхотна комбинация от теория и практика на много изгодна цена (70 лева отстъпка до 30 дни преди началото на курса). Можете да заплатите таксата и на вноски с карта, на банкомат или на каса на ИзиПей.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в Дружба 2 – на 30 метра от метростанция Дружба и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа – автобуси 204, 304 и 404, както и тролейбуси 4 и 11. Разполагаме и с безплатен паркинг за удобство на нашите курсисти, които пътуват с кола.

Оптимална продължителност

Курсът Основи на студийната фотография продължава 4 седмици, като заниманията са 2 пъти в седмицата във вторник и петък от 18:30 до 20:30 часа. В подкрепа на изчерпателната теоритична подготовка имаме две изцяло практически занимания, при които ще изградим няколко различни светлинни схеми и т.н.

  1. Постоянни и импулсни източници на светлина, 06-ти февруари, вторник от 18:30ч.
  2. Видове осветление според функцията, 09-ти февруари, петък от 18:30ч.
  3. Калибриране на светломер, 13-ти февруари, вторник от 18:30ч.
  4. Експозиция и контраст на светлината, 16-ти февруари, петък от 18:30ч.
  5. Практическо упражнение – изграждане на светлинна схема, 20-ти февруари, вторник от 18:30ч.
  6. Характер на светлината, 23-ти февруари, петък от 18:30ч.
  7. Модификатори на светлината. Видове и приложение, 27-ми февруари, вторник от 18:30ч.
  8. Индивидуална практическа задача, 01-ви март, петък от 18:30ч.

Преподавател в курса Основи на студийната фотография е Георги Неделчев, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Курсът Основи на студийната фотография е подходящ за всеки, който желае да открие света на изкуствената светлина. Главната цел на курса е участниците да разберат основните принципи на изграждане на дадена светлинна схема и да ги приложат на практика по време на практическата ни работа.

По време на курса Основи на студийната фотография ще се запознаем със студийното осветление като хардуеър – какви видове е то и какви особености има при използването му. Ще разискваме какви са основните характеристики на светлината и как да ги контролираме. Ще разгледаме видовете осветление като влияние върху снимката – рисуващо, запълващо и т.н., както и различните контрасти и балансиране.

В курса Основи на студийната фотография има 2 изцяло практически занимания, при които лектор и курсисти фотографират заедно. По този начин всички курсисти ще получат директна възможност сами да работят с високачествено студийно осветление, разбира се под вещите насоки на преподавателя в курса. Основните умения са свързани с избора на светлинен източник, модификатор на светлината, мощност и баланс на осветление, адекватно измерване на светлината и т.н.

Курсът Основи на студийната фотография се провежда 2 пъти седмично и има средна натовареност на курсистите.