Подарък – Курс Въведение във фотографията


Атрактивна цена

С цената си от 420 лева за 32 лекционни часа (8 седмици по 2 пъти седмично по 2 часа) този курс Ви дава изключителни знания на много изгодна цена. Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски. До 08.12.2023 цената на курса е промоционална – 360 лева, т.е. спестявате 60 лв.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в Дружба 2 – на 30 метра от метростанция Дружба и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа – автобуси 204, 304 и 404, както и тролейбуси 4 и 11. Разполагаме и с безплатен паркинг за удобство на нашите курсисти, които пътуват с кола.

Оптимална продължителност

Курсът Въведение във фотографията продължава 8 седмици, като лекциите са 2 пъти седмично по 2 астрономически часа. По този начин имаме достатъчно време теорията и практиката да се задълбочат в знанията на курсистите и в крайна сметка всеки курсист да подобри значително фотографските си умения.

Избор на посещения

Курсът Въведение във фотографията се провежда в две групи, които имат занятия паралелно: през седмицата в понеделник и сряда от 18:30ч. до 20:30ч. и през уикендите в събота и неделя от 16:00ч. до 18:00ч. Така винаги може да наваксате пропусната лекция.

Без собствен фотоапарат

За да вземете пълноценно участие в курса, не е задължително да притежавате собствен фотоапарат, въпреки че е силно препоръчително – ако имате собствена камера, по време на курса ще усвоите по най-добрия начин нейните настройки.

Гарантирана коректност

При записване в курса всеки курсист заплаща депозит за участието си, а в началото на курса сключва договор за изпълнение със Софийска фотографска школа. В края на курса на всеки курсист се издава Сертификат за успешно завършване.

 1. Представяне на курса и запознаване с курсистите.
 2. Кратка история на фотографията. Разглеждане на снимки на курсистите.
 3. Видове фотоапарати. Устройство и режими на фотоапрата. Разглеждане на снимки на курсистите.
 4. Основи на композицията. Запознаване с творчеството на световен автор – фотограф.
 5. Бленда и дълбочина на рязко изобразеното пространство. Разглеждане на снимки от самостоятелна задача.
 6. Видове обективи. Фотографски филтри. Запознаване с творчеството на световен автор – фотограф.
 7. Скорост на затвора. Разглеждане на снимки от самостоятелна задача.
 8. Експозиция и измерване на светлината. Запознаване с творчеството на световен автор – фотограф.
 9. Светлина и осветление. Разглеждане на снимки от самостоятелна задача.
 10. Светквавици. Цветна температура и бял баланс. Запознаване с творчеството на световен автор – фотограф.
 11. Практическо занимание “Портрет на открито”.
 12. Преговор. Технически подходи във фотографията. Разглеждане на снимки от самостоятелна задача.
 13. Практическо занимание “Портрет в студиото”.
 14. Основи на дигиталната фотография.
 15. Практическо занимание “Нощна фотография”.
 16. Раздаване на сертификати.

Преподавател в курса Въведение във фотографията е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Курсът Въведение във фотографията е подходящ за всеки, който тепърва започва да се занимава с фотография и желае да задълбочи знанията си. Груповата форма на обуение има редица предимства, например при работата в група всеки курсист вижда и осъзнава както добрите попадения, така и грешките на останалите участници в групата, коментират се голямо количество фотографии, което повишава визуалната култура на участниците, а и е много по-забавно.

В курса Въведение във фотографията курсистите ще се запознаят с основите на фотографския процес и ще работят със собствения си фотоапарат за подобряване на фотографските си умения. По време на курса ще направим връзка между основните фотографски понятия бленда, скорост на затвора и ИСО и ще ги свържем с измерването на светлината и правилното определяне на експозицията. Ще разгледаме различните причини нашите снимки да изглеждат размазани и с ниско качество и ще се научим как да преодоляваме тези проблеми. Ще поставим основите на композицията и правилното балансиране на фотографиите.

По време на курса ще бъде необходимо участниците да отделят време за ежеседмична подготовка, която включва фотографиране по зададените задачи, за което пък ще бъде необходима самоподготовка с материалите, които всеки участник в курса получва.


*Моля посочете името на получателя в полето „Бележки към поръчката“