Покана за изложба “(Не)видими – фотография за социална промяна”

Здравейте приятели,

За нас е огромно удоволствие да Ви поканим на откриването на изложбата “(Не)видими – фотография за социална промяна”, която ще бъде открита на 22 юни 2015 година (понеделник) от 19:00 часа във VIVACOM Art Hall на адрес ул. Ген. Йосиф Гурко, № 4.

Кои са (Не)видимите? Същият въпрос са си задали и студентите от курса “Психология на фотографията” към Нов български университет с ръководител Анастасия Грозева. И са решили да изследват чрез средствата на фотографията три уязвими социални групи и отношенията им с обществото – лишени от родителска грижа деца, деца с проблеми в развитието и възрастни хора от дом за ветерани на културата и изкуството.

Чрез проекта всеки зрител може да съпреживее емоциите на всеки един от участниците и да се доближи до неговия свят – както на студентите фотографи, така и на участниците пред камерата. Своевременно се повдигат и важни обществени въпроси: как отношението на другия може да ни направи “невидимия” видим и как всъщност всеки един от нас “се ражда” чрез погледа на другия.

Изложбата ще продължи една седмица до 28 юни 2015 година.

Коментари