Курс по Практическа Фотография

Атрактивна цена

С цената си от 240 лева за 16 лекционни часа (8 занимания по 2 часа за 6 седмици) този курс Ви дава изключителни практически знания на много изгодна цена.
Друго преимущество е възможността да заплатите таксата на вноски.

Удобна локация

Софийска фотографска школа е разположена в сърцето на София – на 100 метра от метростанция НДК и с непосредствени връзки с останалата градска транспортна мрежа. Така нашите курсисти могат да се отдадат изцяло на фотографията, без да губят ценно време за придвижване из София.

Оптимална продължителност

Курсът Практическа фотография продължава 6 седмици, като лекциите са 6 пъти през седмицата (вторник) по 2 астрономически часа, като има и 2 уикенд занимания. По този начин всеки участник има необходимото време да упражни практиката си след седмичната ни среща и да се подготви за следващото занимание.

Програма

  1. Запознаване. Фотографска техника и аксесоари
  2. Най-разпространени фотографски жанрове
  3. Обща фотография. Практическо занимание
  1. Портретна фотография. Практическо занимание
  2. Предметна фотография. Практическо занимание
  3. Репортажна фотография. Практическо занимание
  1. Пейзажна фотография. Практическо занимание
  2. Дискусия върху заснените фотографии.
    Практическо занимание.

Визитка

Кои са преподавателите в курса Практическа фотография?

Преподавател в курса Практическа фотография е Мирослав Маринов.

Какво представлява курса Практическа фотография?

Курсът Практическа фотография е подходящ за всеки, който вече има базови познания за фотографията и желае да задълбочи знанията си чрез практика и работа със собствения си фотоапарат. Главната цел на курса е да даде свобода на курсистите да използват своя фотоапарат по най-добрия начин и да се усъвършенстват в заснемането на различни фотографски задачи.

С какви знания курсистите ще завършат курса?

По време на курса Практическа фотография ще приложим на практика всички важни фотографски понятия (композиционни похвати, бленда, скорост на затвора, ИСО, автофокус, бял баланс, характеристики на светлината и т.н.), ще анализираме и коментираме заедно фотографиите на всички курсисти от гледна точка на цялостна визия, техническа реализация, композиция, светлина, послание, внушение, емоция и т.н. Накратко: курсистите ще придобият необходимите технически познания да практикуват любимото си занимание в различни условия и напълно самостоятелно.

Какви умения ще придобият курсистите по време на курса?

В курса Практическа фотография има 6 изцяло практически занимания, при които лектор и курсисти фотографират заедно. Освен това, по време на обучението курсистите ще придобият необходимите умения за интуитивно фотографиране – бързо и точно определяне на експозицията, обоснован избор на фотографски параметри (бленда, скорост и ИСО), постигане на максимално техническо качество на фотографията, работа със ставив, определяне на важните характеристики на светлината в сцената и използването им в полза на търсената фотография, правилна настройка на белия баланс на фотоапарата за максимално верни цветове, оразмеряване и подготовка на готовите файлове за печат или показване в уеб среда (социални мрежи и др.) и т.н.

Натовареност на курсистите и очаквания към тях.

Курсът Практическа фотография се провежда 1 път седмично и има средна натовареност на курсистите. По време на курса ще бъде необходима ежеседмична подготовка от страна на всеки курсист, при която ще се очаква да бъдат представяни резултатите, които курсистите са постигнали при решаването на задачите за самостоятелна работа.

За връзка с нас използвайте формата за контакт