Снимките Ви във фейсбук са с лошо качество? Научете защо.

Мобилните Ви снимки във фейсбук са с лошо качество? Научете защо.

Последните почивни дни прекарах със семейството си на гости при родителите на съпругата ми – слънце, свеж въздух, децата гонят котетата из двора, въобще семейна идилия. В някакъв момент дъщерите ми откриха скрина на баба си и с типичното детско любопитво се заровиха вътре, буквално. Фотографът в мен веднага документира лудорията – две деца в стара ракла 🙂

Качвайки снимката във Фейсбук забелязах, че качеството на изображението не е такова, каквото го виждам на телефона си. Това малко ме изненада и реших да проверя каква точно е причината. Е, разбира се, тя беше “скрита” в настройките на Фейсбук – социалната платформа има функционалност да качваш снимките и видеата си в HD, но по подразбиране тя е изключена, неясно защо.

За щастие, решението е съвсем просто: отиваш в Настройките (Settigns) на Фейсбук на телефона си, избираш Видео и снимки (Videos and Photos) и включваш опцията Качвай снимките си в HD (Upload HD). На същото място е опцията и за качването на видео. Ето снимка как изглежда тази опция на моя телефон:

 

Ако използвате устройство с операционна система Android или Windows Phone, ще трябва да идете в настройките и да намерите секцията Видео и снимки и да включите опцията за качване в HD.

И… воала, снимките Ви във фейсбук ще са още по-хубави.

Това беше за днес 🙂

Миро

Коментари

  1. А аз забелязвам промяна в цветовете и светлината когато ги кача в Facebook или Instagram … Пробвах качване от телефон и компютър, но ефекта е същия.

Коментирането е изключено.