Три книги за фотографията, препоръчани от Георги Неделчев, преподавател в Софийска фотографска школа

Да избереш правилната литература по фотография в морето от възможности е изключително трудно. Фотографът Георги Неделчев, преподавател в Софийска фотографска школа, споделя своите препоръки, според него. Книгата “Изкуството на перспективата” на автора Фил Мецгер е задължително четиво за всеки, който иска да развива своите умения във фотографията.

Освен това, Неделчев съветва своите студенти да обърнат внимание на книгата “Всичко за фотографията” на Крис Гаткъм. Тази книга е източник на полезна информация за техниките на фотографията. Нейното съдържание предоставя фундаментални познания, които спомагат за разбиране на важните аспекти на създаването на вълнуващи и въздействащи снимки.

Третата книга, която препоръчва Георги Неделчев е “Магията на цветовете” на Харалд Брем. Това е една много различна книга, която е написана не от фотограф, а от графичен дизайнер.

Съчетавайки практически съвети и теоретични познания, тези три книги се превръщат в неизменна част от библиотеката на всеки фотограф, който стреми към постигане на високо качество в своите творби.

Коментари