Уроци по фотография: Снимки на животни

Това е нашия втори урок по фотография от серията ни с уроци по фотография. Този път ще разгледаме фотография на животни. Тези снимки могат да ви помогнат да придобиете ценен опит преди да преминете към портретната фотография.

Животните играят важна част в нашия живот, ние бързо се привързваме към тях и обичаме да поставяме техните снимки на в рамка. Една качествена снимка на вашия добър приятел не е никак лесна за постигане, но след определена доза усилие, вие ще може да се похвалите с нещо чудесно. Каква е най-голямата особеност при снимането на животни? Разбира се факта, че вие снимате обект който няма просто да позира да ви чака да приключите с настройките, говорим в случай за движещ се обект.

Предоставяме ви 9 полезни съвети при снимането на животни:

1. Използвайте дневна светлина

Ако е възможно винаги използвайте естествена дневна светлина когато снимате вашите домашни любимци. Отбягвайте светкавицата, тя не само може да предизвика ефект на червено око, но и също така да уплаши животинката. Ако е възможно опитайте да направите дневна снимка извън помещение с много светлина или до някой широк прозорец.
Фотофрафия на животни

2. Придайте дълбочина на очите

Когато имате снимка с изразителни очи на животното която е изчистена, тогава наистина ще оцените  фотографията на животни. Фокусирайте добре и направете ясна снимка с рязък /sharp/ ефект.

3. Отидете до животинката

От изключителна важност е животинката да се чувства удобно и сигурно. Преди да правите опити да накарате животното да дойде до вас и да застане в удобна поза и на място със светлина се опитайте вие да отидете до него. От изключителна важност да се сведете до неговата височина! Ние винаги виждаме нашите домашни любимци от горе, затова се наведете добре доли легнете върху корем за да покажете света от неговите очи, след това определете подходяща локация с достатъчно светлина и направете вашата снимка.
Създайте характер на животното

4. Покажете характера на животното

Вие познавате домашния си любимец най-добре от всеки другиго. Покажете характера на животното. Дори и животинката да е мързелива, то може просто да покажете как се прозява или ако е игрива как изпълнява любимия си номер. Това ще допринесе за създаването на уникален характер и уникална снимка на вашата животинка.

5. Опитайте Macro

Сложете дълъг обектив и опитайте да запълните снимката с вашия домашен любимец. Нека видим неговия поглед, неговите очи и козината отблизо. Това може да създаде много добър портрет на вашия любимец.

6. Изненадайте животинката

Една от най трудните задачи при снимането на животни е да накарате животинката да стои мирно и неподвижно. Обърнете това във ваше преимущество. Оставете животинката да се заиграе, в удобния момент когато сте настроили фотоапарата и имате достатъчно светлина направете нещо което ще привлече вниманието на животинката, след това направете вашата снимка. Ще се изненадате от ефекта. Може да получите доста смешни и игриви снимки за вашия фото албум.

7. Направете график на фотосесията

Ако желаете да направите портретна снимка на животинката, то по-добре изчакайте времето когато се събужда от сън или е сънливо, така ще може да направите снимка без много движения с ясно изразена дълбочина и детайли. Ако желаете да направите динамична снимка, то просто заиграйте животинката и вземете най-доброто от играта.

8. Бъдете търпеливи

Без значение колко сте добре подготвени, бъдете търпеливи. За разлика от портретната фотография на хора, при животните никога не може да изключите елемента на изненадата и факта, че снимате непредвидим обект.

9. Експериментирайте

Опита е най-добрият учител, а вие няма как да придобиете опит без да експериментирате и да опитвате различни техники. Следвайте нашите съвети и се опитайте да откриете разликата между различните.

Успешни снимки.

Коментари