Фотоателие за деца


След успешните и супер забавни летни детски фотоателиета, променяме формата и очакваме дечицата за поредното издание на нашето страхотно ФОТОАТЕЛИЕ ЗА ДЕЦА от 8 до 12 години.

Всеки петък от 18:00 до 19:30 часа ще се посветим на фотографията, ще търсим и намираме света около нас с помощта на фотоапарата, игрите, рисуването, колажите от снимки и най-различни други фотографски и арт-техники. Ще проучваме светлината, ще изследваме композицията, ще създадем собствена фотографска история-приказка, ще потърсим кой какво снима и защо го прави, ще се научим да си правим най-страхотното селфи, ще говорим за снимките, които публикуваме в социалните мрежи и на кого да кажем, ако се притесняваме от нещо…

Ателието ще завърши с празненство и серфикати.

*Продължителност: 10 занимания от 29 април до 30 юни от 18:00 до 19:30 часа

*Групи от минимум 10 до максимум 12 деца, които ще работят в голямо пространство (50 квадратни метра)

*Ателието е подходящо за деца от 8 до 12 години

Телефон за контакти и допълнителна информация: 0885111252 Нона Маринова

Фотоателието за деца от 8 до 12 години ще се води от Нона Маринова, детско-юношески психолог, консултант по фамилна и арт терапия с богат опит в терапевтичната работа с деца.

Фотоателието дава възможност за децата от 8 до 12 годишна възраст да се запознаят с фотографията по интересен за тях начин – чрез игри и „правене“ на неща с фотоапарат или мобилен телефон в ръка.

По време на заниманията по интригуващ начин ще представим на децата как работи фотоапаратът – как събираме светлината за снимката, можем ли да я променяме по някакъв начин, защо снимките ни се размазват и как да го преодолеем, какво е композицията и т.н.

Фотоателието за деца се провежда 1 път седмично и има ниска натовареност . По време на провеждането НЯМА да бъде необходима ежеседмична подготовка. Задачите, които са предвидени да бъдат давани на децата ще са с препоръчителен характер.