Фото пътуване Египет – 27.10.2018 год.

Пътуването до Египет е с продължителност 8 дни – 7 нощувки и ще се състои от 27.10.2018 до 03.11.2018 година. Цена на пътуването 1279 евро на човек в двойна стая. Доплащане за единична стая 230 евро. При записване е неоходимо да заплатите 50% от сумата, т.е. 640 евро, а доплащането да стане максимум 3 седмици преди отпътуване. Всички плащания са в български лева по курс 1.956 лева за 1 евро.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Хургада с частърен полет с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Кайро – София с чартърен полет с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Луксор – Кайро с вътрешен редовен полет с включени летищни такси.
  • Круиз по река Нил на борда на MS Monaco 5* Deluxe
  • Транспорт и трансфери с климатизирано превозно средство.
  • Настаняване на легло в двойна стая / двойна каюта за 7 нощувки в 4- и 5-звездни хотели според програмата по-долу.
  • Изхранване, което включва 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери според програмата по-долу.
  • Всички входни такси за забележителностите според програмата по-долу.
  • Водач-фотограф от Софийска фотографска школа.
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

В цената не са включени:

  • Виза за влизане в Египет на цена 25 щ.д. (заплаща се на място).
  • Допълнителни екскурзии срещу заплащане (Абу Симбел и Светлинно шоу в Кайро).
  • Разходи от личен характер.
  • Дарения и такси във връзка с фотографиране в някой от обектите по програмата (ако има такива такси);

Програма.

27 октомври 2018 – Излитане от летище София в 18:00 часа с директен чатрърен полет на Българиън Еър Чартър за Хургада. Кацане в 20:10 часа. Настаняване в хотел Royal Lagoon Aqua Park Resort Hurghada 5* или подобен на база All Inclusive. Нощувка (В).

28 октомври 2018 – Закуска и ранно освобождаване на хотела, след което трансфер до Луксор (около 4 часа, 220 км). Посещение на западния бряг на Луксор и разглеждане на Долината на царете, Храма на Хатшепсут и Колосите на Мемнон. Трансфер до пристанището и настаняване на круизния кораб MS Monaco 5* Deluxe  или подобен в стандартни каюти. Отпътуване за Есна в 13:00 часа, след което отплаване за Едфу. Обяд, вечеря и нощувка на борда на кораба. (З, О, В).

29 октомври 2018 – Закуска на борда на кораба, след което посещение на Храма на Хор в Едфу – един от най-добре запазените храмове на Древен Египет. Отплаване за Ком Омбо и обяд на кораба. Посещение на Ком Омбо и храма на Собек – Крокодила. Отплаване за Асуан, “Вратата на Африка”. Вечеря и нощувка на борда на кораба (З, О, В).

30 октомври 2018 – Закуска на борда на кораба. Възможност за допълнителна екскурзия до Абу Симбел срещу допълнително заплащане (тръгване много рано от Асуан с автобус и връщане на кораба на обяд). Обяд на борда на кораба. Посещение на Асуанския язовир и Незавършения обелиск. Вечеря и нощувка на кораба в Асуан (З, О, В).

31 октомври 2018 – Закуска на борда на кораба. Освобождаване на каютите и отпътуване с автобус от Асуан за Луксор (около 3:30 часа, 240 километра). Настаняване и обяд в хотел Hilton Luxor Resort & Spa 5* или подобен. След обяд отпътуване за източния бряг на Луксор и разглеждане на храма в Карнак по залез. Вечеря в хотела. (З, В)

01 ноември 2018 – Закуса в хотела. Трансфер до летището в Луксор за вътрешен редовен полет за Кайро. Полетно разписание Луксор 9:30 часа – Кайро 10:30 часа. Трансфер до и настаняване в хотел Barcelo Cairo Pyramids 4*  или подобен. Обяд в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка. (З, О, В)

02 ноевмри 2018 – Закуска в хотела и ранна екскурзия по изгрев слънце до Пирамидите и Сфинкса в Гиза. Обяд в местен ресторант. Посещение на Националния египетски музей. Второ посещение на Пирамидите и Сфинкса по залез слънце. Вечеря и нощувка в хотела (З, О, В)

03 ноември 2018 – Закуска в хотела и свободно време. Трансфер привечер до летище Кайро за чартърен полет за София в 21:00 часа. (З)

З = закуска, О = обяд, В = вечеря

ВАЖНО: Възможни са промени в програмата както преди, така и по време на самото пътуване.

По-долу ще намерите основните забележителности, които ще посетим по време на пътуването и съответно ще отделим необходимото време за фотографиране.

  • Храмът на Хатшепсут представлява впечатляваща структура на 3 нива, с много колони и тераси. Храмът се намира на западния бряг на Нил и някога е бил обграден от градини.
  • Колосите на Мемнон са две масивни каменни статуи, изобразяващи фараон Аменхотеп III в седнала поза. Статуите са “охранявали” входа на гробницата на Аменхотеп, която вече напълно е изчезнала, с изключение на двете статуи, които също са в лошо състояние.
  • Долината на царете в Египет, известна още като Долината на Гробниците на царете, се намира на запад от река Нил в Горен Египет и е била част от древния град Тива. Тук са погребани почти всички фараони от Новото царство – 18-та, 19-та и 20-та династии (1539 – 1075 г. пр. н. е.).
  • Гробницата на Тутанкамон е най-известната в Долината на царете. Била е открита в изключително добро състояние, като маската на фараона и предмети от гробницата днес са изложени в Египетския музей в Кайро.
  • Круиз по река Нил за 3 нощи/4 дни, през които ще можем да се насладим на едно от най-уникалните пътувания изобщо и да разгледаме забележителности, които иначе са по-трудно достъпни.
  • Храмът в Едфу е един от най-добре запазените храмове на древен Египет и е посветен на бог Хор (изобразяван с глава на сокол). В двора на храма, заобиколен от 32 колони, се намира известната статуя на Хор – Сокол от черен гранит.
  • Ком Омбо е древен храмов комплекс, който се намира на около 4км от града на самия бряг на река Нил. Храмът е посветен на 2 божества – дясната част на храма е в чест на бог Собек, който има глава на крокодил и е бог на полодородието и създател на света. Лявата част на Ком Омбо е посветена на бога с глава на сокол Хор (Хорус, Хароерис), който тук е свързан с лечебните му сили.
  • Асуан е най-красивият град в Горен Египет и е разделен на многочислени острови. В околностите на града е добиван уникален розов гранит, от който са се изсичали обелиските и статуите на древен Египет. В района се е добивал и гранитът, използван за строителството на пирамидите.
  • Основната забележителност в Асуан е известният едноименен язовир и язовирна стена, построен през 1960-1971 година и все още смятан за истинско техническо чудо с височина 111м, дълбочина 3,5км и ширина 1км.
  • На източният бряг на Нил в близост до град Луксор се намира най-големият съществувал някога религиозен комплекс в света – храмът Карнак. В наши дни храмът е известен като “Най-големият музей на открито”, а в древността е бил познат като Ипет-Исут (най-святото място). Представлява построен преди 2000 години град от храмове, които са били посветени на божествата Амон, Мут и Консу.
  • В днешен Египет са открити 138 пирамиди, но обикновено когато се каже “Египетските пирамиди”, се имат предвид Пирамидите в Гиза – град на няколко километра от Кайро, столицата на Египет. Трите пирамиди, на Хеопс (Хуфу), Хефрен и Микерин, са може би най-известният архитектурен паметник въобще и единственият запазен паметник от 7-те чудеса на древния свят.
  • Митичният Сфинкс представлява легнал лъв с глава на човек и се среща както в древен Египет, така и в древногръцката митология. Но когато кажем “Сфинкса”, обикновено имаме предвид статуята на Сфинкса край пирамидите в Гиза, която представлява образа на Хефрен, син на Хеопс. По-нова хипотеза твърди, че всъщност статуята представлява самия Хеопс.
  • Египетският музей съхранява най-голямото хранилище на артефакти и произведения на изкуството от древен Египет. Сред най-известните артефакти са маската на Тутанкамон, мумиите на редица фараони, предмети, свързани с управлението на Ехнатон и още много други.

За записване или връзка с нас използвайте формата за контакт