Фотопътуване Япония 18.03.2020 год.

Пътуването до Япония е с продължителност 12 дни – 10 нощувки на място и ще се състои от 18.03.2020 до 29.03.2020 година. Цена на пътуването 3940 евро на човек в двойна стая (валидна при група от 12 или повече души). Доплащане за единична стая 1480 евро. При записване е неоходимо да заплатите 50% от сумата, т.е. 1970 евро. Всички плащания са в български лева по курс 1.956 лева за 1 евро.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Токио – София с редовни полети с включени летищни такси.
  • Наземен транспорт с климатизирано превозно средство според програмата по-долу.
  • Пътуване със скоростен влак според програмата по-долу.
  • Пътуване с лодка според програмата по-долу.
  • Настаняване на легло в двойна стая за 10 нощувки в 4-звездни хотели според програмата по-долу.
  • Изхранване, което включва 10 закуски, 4 обяда и 2 вечери според програмата по-долу.
  • Входни такси за всички забележителности според програмата по-долу.
  • Водач-фотограф от Софийска фотографска школа.
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

В цената не са включени:

  • Разходи от личен характер;
  • Дарения и такси във връзка с фотографиране в някой от обектите по програмата (ако има такива такси);

Програма.

18 март 2020 – Излитане от летище София в 22:35 часа с редовен полет на Катарските авиолинии през Доха за Токио.

19 март 2020 – Пристигане в Токио в 22:30 часа. Посрещане на летището от местния ни водач, след което трансфер до Hotel Mystays Premier Narita. Настаняване в хотела и нощувка.

20 март 2020 – Днес отпътуваме от Токио в посока вулкана Фуджи. Първата ни спирка ще бъде т.нар. 5-та станция по линията Фуджи – Субару (Mt. Fuji 5th station), от която се откриват страхотни гледки към планината Фуджи (зависи от метеорологичните условия). Следващата ни спирка ще бъде езерото Кавагучико (Kawaguchiko lake) където ще се надяваме вишневите дръвчета да са цъфнали и да можем да им се полюбуваме на фона на най-известната планина в Япония – Фуджи. Активностите ни ще приключат с изкачване с въжената линия до връх Тенжо, от където ще се разкрият невероятни гледки към Фуджи и езерото Кавагучико. Отпътуване и настаняване в Hotel Kawaguchiko Resort Hotel в стая в традиционен японски стил и вечеря. (З, В)

21 март 2020 – Сутринта след закуска ще отпътуваме за Нагоя. По пътя ще спрем в областта Хаконе (Hakone), където първо ще се насладим на круиз в езерото Аши (Ashi Lake). След това ще се качим на въжената линия Хаконе, която прави пълен кръг около вулканичните езера и разкрива невероятни гледки. Ще спрем в Овакудани (Owakudani) – зона около кратера на вулкана Хаконе, изригнал последо преди 3000 години. Обяд по маршрута. Отпътуване за Нагоя, настаняване и нощувка в Hotel Silk Tree Nagoya. (З, O)

22 март 2020 – Днес след закуска ще се отправим към замъка Нагоя – завършен през 1615 година от Шогуна Токугава Иеяшу. След обяд ще посетим музеят Михо – построен с дарение от най-богатата жена в Япония и по проект на известният архитект И.М. Пей. След музеят ще посетим селото на Нинджите в Кока, където ще се запознаем с различни демонстрации, оръжия и т.н. свързани с нинжите. Отпътуване за Киото и настаняване за 4 нощувки в Hotel Vischio Kyoto. (З, O)

23 март 2020 – Днес след закуска ще се отправим към Арашияма (Arashiyama) – приятна местност в западните покрайнини на Киото, която е популярна за отдих и разходка още от периода Хейян (794 – 1185 год), когато аристократите са се наслаждавали на природата и спокойствието наоколо. Тук ще се насладим на дзен градините на храма Тенрюджи (Tenryuji Temple zen gardens), бамбуковата гора на Сагано (Sagano bamboo forest) и мостът Тогетсукьо (Togetsukyo bridge). След обяд ще отпътуваме за Златния павилион (Golden pavilion) в северната част на Киото, а денят ни ще приключи при Императорския дворец, който е служил за резиденция на Императорското семейство до 1868 година. Нощувка в хотела. (З, О)

24 март 2020 – Сутринта след закуска ще се отправим към един от най-важните Шинтоистки свети места – Фушими Инари (Fushimi Inari Shrine). Денят ни ще продължи с посещение на един от най-почитаните храмове в Япония – Кийомизу (Kiyomizu Temple), който е построен през 780 година и носи името си от водите на близките водопади. След обяд ще се върнем в Киото, за да се потопим в старата атмосфера на Киото – ще посетим улиците Ninen-zaka и Sannen-zaka, които са запазили историята на града. Следващата ни спирка ще бъде парка Маруяма (Maruyama),  който е известен с това, че е един от най-подходящите да се наслади човек на цъфтящите вишни. Денят ни ще приключи с посещение на квартала на гейшите Гион (Gion Geisha district). (З, O)

25 март 2020 – Днешния ден ще имаме на разположение да изследваме Киото самостоятелно. (З)

26 март 2020 – След закуска ще се отправим към гарата на Киото пеша (5 минути вървене) и ще вземем влака стрела за Токио. След като пристигнем на гара Шинагава в Токио, ще се срещнем с нашия водач и ще вървим 2 минути до нашия хотел. Ще се настаним в Hotel Shinagawa Prince Hotel за 2 нощувки. Следобедът ще е на наше разположение да разгледаме Токио самостоятелно. (З)

27 март 2020 – След закуска ще се впуснем в изследване на Токио. Ще започнем с храма Асакуса Сенсоджи (Asakusa Sensoji) – един от най-цветните и известни храмове в Токио. От храма започва и една от най-известните улици за пазаруване, която е на територията на самия храм – Накамисе (Nakamise district). Следващата ни спирка ще бъде парка Уено (Ueno park), където ще имаме възможност да наблюдаваме цъфнали вишневи дръвчета. След парка ще се отправим към Акихабара (Akihabara district) – един от впечатляващите кваратали на Токио, известен с прозвището “Електрическия град”. Последните ни спирки за днес ще бъдат Императорския дворец и кварталът Ginza. (З, В)

28 март 2020 – Днес след закуска ще се отправим към святото място Цукиджи Мейджи (Tsukiji Mejji shrine), след което ще разгледаме различни известни квартали на града – Такешита, Хараджуку, Шибуя и т.н. След обяд ще имаме свободно време. (З)

29 март 2020 – Днес след закуска ще имаме време като за последно да се насладим на Токио, да донапазаруваме и т.н. Вечерта трансфер до летището и отпътуване за София в 22:20 с редовен полет на Катарските авиолинии през Доха. (З)

30 март 2020 – Пристигане в София в 12:00 часа.

Програмата е организирана така, че да имаме максимално подходящо време за фотографиране и светлината да е възможно най-добра. Възможни са промени както преди отпътуване, така и по време на самото пътуване.

З = закуска, О = обяд, В = вечеря

По-долу ще намерите основните забележителности, които ще посетим по време на пътуването и съответно ще отделим необходимото време за фотографиране.

  • Вулканът Фуджи, изригнал последно през 1707 година, е най-високата точка в Япония, но и едно от най-свещените места както за Будистите, така и за Шинтоизма. Ние ще се доближим до него по линията Субару, тъй като зимното изкачване изисква специални умения и екипировка.
  • Езерото Кавагучико е едно от петте езера около вулкана Фуджи и е най-лесно достъпното. Гледките към вулкана спират дъха, особено в сезона на цъфтеж на вишните – края на март до средата на април.
  • Въжената линия Качи Качи се изкачва на около 400 метра до наблюдателна платформа в източния край на езерото Кавагучико и разкрива невероятна панорама към вулкана Фуджи и езерото в полите му.
  • Круиз в езерото Аши – сформирано в кратера на вулкана Хаконе, който последно е изригвал преди 3000 години.
  • Въжената линия Хаконе прави пълен кръг около кратера на вулкана Хаконе (днес езеро) и разкрива страхотни гледки както към езерото, така и към Фуджи в далечината.
  • Овакудани e една от най-известните панорамни зони, от които може отблизо да се наблюдава вулканична активност.
  • Замъкът Нагоя е построен от 1521 до 1528 година и се намира в еднооименната област в централна Япония..
  • Най-впечатляващото в музеят Михо е може би начинът, по който неговите сгради и структури са интегрирани в заобикалящата го среда.
  • Селото на нинджите в Кока се намира дълбоко в родината на нинджите – недружелюбна земя, в която те са можели да се оттеглят и да подобряват уменията си.
  • Арашияма е много приятен квартал в западната част на Киото, която е предпочитана за отмора и разходки още от 8 век. Особено красиво е в периода на цъфтеж на вишните.
  • Мостът Тогецукьо е най-познатата забележителност в Арашияма, построен в преиода 8-12 век.
  • Храмът Тенрюджи е най-големията и най-впечатляващият сред 5-те велики Дзен храма в Киото.
  • Да се разходиш сред бамбуковите горички на Сагано е може би едно от най-успокоителните занимания в Киото.
  • Кинкаку-джи или Храмът със златния павилион е една от най-големите забележителности в цяла Япония – прилична на пагода сграда с позлатени 2 последни етажа.
  • Императорският дворец в Киото е бил резиденция на императорската фамилия до 1868 година, когато столицата се премества от Киото в Токио (бившо Едо).
  • Шрайнът Фушими Инари е едно от най-свещените места за Шинтоизма. Намира се в южно Киото и представлява хиляди много близо разположени порти Тории.
  • Храмът Кийомизудера е един от най-уважаваните в цяла япония. Основан е през 780 година около водопадите Отова в гористите хълмове източно от Киото.
  • Реставрираните улици Нинен-зака и Санен-зака са едно от най-забележителните места за разходка в Киото, ако искате да усетите оригиналната атмосфера на старата столица.
  • Паркът Маруяма се смята за най-красивия за гледане на цъфтящи вишневи дръвчета.
  • Крарталът на гейшите Гион е запазил старата си визия и е изпълнен с чайни, магазинчета и ресторанти..
  • Ще се возим на влака-стрела Шинкансен в нормална класа.
  • Асакуса Сенсоджи е най-цветният и популярен храм в Токио, който според легендата е получил началото си през 628 година със статуя на богинята Каннон.
  • Ще гледаме цъфналите вишневи дръвчета в парка Уено, построен на територията на храма Каней-джи.
  • Акихабара е известен квартал, който носи прозвището “Електрически град” и е смятан за търговски център за видео игри, аниме, манга и т.н. важни за японската култура особености.
  • Императорския дворец в Токио е днешната резиденция на императорската фамилия.
  • Гинза е един от най-оживените квартали на Токио, дом на много магазини, ресторанти, нощни клубове и т.н.
  • Шрайнът Мейджи е разположен в парка Йойоги и е посветен на духа на Император Мейджи и Императрица Шокен.
  • Хараджуку – японският стил на обличане, който цели да шокира останалите. Ще се запознаем с Хараджуку в кварталите Такешира и Омотесандо.
  • Кварталът Шибуя е един от най-натоварените в света и приютява двете най-натоварени гари в света.

За записване или връзка с нас използвайте формата за контакт