Фото пътуване Виетнам и Камбоджа – 15.02.2018 год.

Пътуването до Виетнам и Камбоджа е с продължителност 12 дни – 10 нощувки на място и ще се състои от 15.02.2018 до 27.02.2018 година. Цена на пътуването 1980 евро на човек в двойна стая. Доплащане за единична стая 370 евро. При записване е неоходимо да заплатите 50% от сумата, т.е. 990 евро. Всички плащания са в български лева по курс 1.956 лева за 1 евро.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Хо Ши Мин – София с редовни полети с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Рийп – Хо Ши Мин с редовни полети с включени летищни такси.
  • Транспорт във Виетнам и Камбоджа с климатизирано превозно средство.
  • Настаняване на легло в двойна стая за 10 нощувки в 3- и 4-звездни хотели според програмата по-долу.
  • Изхранване, което включва 10 закуски, 8 обяда и 1 вечеря според програмата по-долу.
  • Входни такси за всички забележителности според програмата по-долу.
  • Водач-фотограф от Софийска фотографска школа.
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

В цената не са включени:

  • Входни визи за Виетнам и Камбоджа.
  • Разходи от личен характер;
  • Дарения и такси във връзка с фотографиране в някой от обектите по програмата (ако има такива такси);

Програма.

15 февруари 2018 – Излитане от летище София в 21:15 часа с редовен полет на Турските авиолинии през Истанбул за Хо Ши Мин.

16 февруари 2018 – Пристигане в град Хо Ши Мин в 20:05 часа. Посрещане на летището, трансфер до и настаняване в хотел Le Duy 3*. Тук ще прекараме първите 3 нощи от престоя ни във Виетнам. Възможност за късна вечеря в хотела с допълнителна резервация и срещу допълнително заплащане.

17 февруари 2018 – Днес след закуска ще се запознаем с тунели Ку Чи – невероятна мрежа от проходи и тунели, покриваща разстоянието от над 250 километра. Тунелите са били започнати през 1948 година като защита срещу френските въздушни удари, а по време на Виетнамската война са дали убежище на над 16 000 виетконгски партизани. Връщане в Хо Ши Мин в ранния предиобед и обяд в местен ресторант. След обяд тръгваме на обиколка на старата столица на Френска Индочайна – Сайгон, днешен Хо Ши Мин. Запознаването ни със забележителностите на града ще завърши с посещение на стария пазар Бен Тан (Ben Thanh), където ще можем да упражним уменията си да се пазарим. (З, О)

18 февруари 2018 – Днешният ден ще е доминиран от една от най-важните реки в региона – река Меконг и нейната делта. Сутринта ще се отправим към град Бен Тре, като преди да стигнем самия град, ще се качим на моторна лодка и ще изследваме реката Бен Тре – ще спрем да се запознаем с процеса по производството и печене на тухли, как се обработват кокосови орехи и дори ще спрем да пием чай при няколко местни семейства, които произвеждат типични матраци. След това пътешествието ни продължава с велосипед през оризовите тераси и зеленчуковите градини. След като се наобядваме в малък местен ресторант, ще се отправим обратно към град Хо Ши Мин. Разстояние 90 километра на посока, пътуване около 2 часа. (З, О)

19 февруари 2018 – Днес след закуска ще имаме свободно време преди трансферът ни към летището и отпътуването ни за Камбоджа. След като кацнем на летището в Сием Рийп, ще ни посрещне нашият местен водач и ще отидем да вземем разрешителните за влизане в храмовия комплекс Ангкор, след което ще се отправим към храма Пном Кром. Построен през 9-ти век на висок хълм над езерото Тонле Сап, храмът ще ни даде неповторим изглед към залеза. Вечерта ни ще приключи с вечеря и шоу програма с традиционни танци Апсара. Настаняване в хотел Treasure Oasis 4* (З, В)

20 февруари 2018 – Днес денят ни ще започне много рано – около 5:00 ще се отправим към основният и най-голям храм, Ангкор Ват и ще посрещнем изгрева там. След като отделим достатъчно време на всички детайли и структури в този най-известен храм от комплекса Ангкор, ще се отправим към друг много известен храм от 12-ти век – Та Пром или храмът, който джунглата си е взела обратно. След като обядваме в местен ресторант, ще се отправим към Бантеай Срей или “Женската Цитадела” – друг прекрасен храм от 10 век, част от комплекса Ангкор.  (З, О)

21 февруари 2018 – Днес след закуска ще се отправим към Бенг Меалеа – построен през 13-ти век индуистки храм, разположен на около 40 км от основната група храмове в Ангкор, който обаче е послужил като модел на Ангкор Ват (най-известният храм в комплекса). След посещението ще се върнем в Сием Рийп за обяд в местен ресторант и след като си починем, ще се отправим към изумителния Ангкор Том, наричан още “Големия град”. След посещението на храма Байон, Терасата на слоновете, Терасата на прокажения крал и много други, ще се приберем в Сием Рийп за нощувка в хотела. (З, О)

22 февруари 2018 – След закуска ще се отправим към езерото Тонле Сап за целодневна екскурзия. Първо ще пресечем с лодка наводнената гора и ще достигнем Прек Тоал, където ще получим разрешение да влезем в резервата за птици и да наблюдаваме изумителната флора и фауна, като ще имаме възможност да наблюдаваме птиците в резервата от наблюдателните кули, където рейнджърите пазят колониите. Обядът е включен в екскурзията. (З, О)

23 февруари 2018 – Днес ще се отправим на двудневно приключение извън туристическите забележителности на Камбоджа – сутринта ще отпътуваме за Батамбанг по живописните пътища през малки селца с характерна архитектура, оризови тераси и малки ферми. По пътя ще спрем във ферма за производство на коприна и ще станем свидетели на целия процес по отглеждането на копринените буби, преденето и боядисването на коприната. По желание можем да спрем и да наблюдаваме работата на местни скулптори. Обядът ни ще бъде отново в местен ресторант. За нощувка ще се настаним в хотел Classy Hotel & Spa 4*  (З, О)

ВАЖНО: в региона на Батамбанг туризмът не е високо развит. Обслужването в ресторантите, хотелите и т.н. е на местно ниво.

24 февруари 2018 – Днес отново е ден за приключения – Тук-тук тур сред природата. Ще започнем от древната пагода Ват Балат, която се намира на около 3км от центъра на града. Докато следваме пътя покрай малкото поточе, ще имаме възможност да се насладим на среда, непроменена от стотици години – селски къщи, оризови тераси и зеленчукови градини, занаятчийски работилници и т.н. Преди да обядваме в местна къща, ще се запознаем с още обичайни за региона занимания – производство на ножове, приготвянето на местната рибена паста “Прахок” и др. Привечер ще станем свидетели на уникална гледка около пещерата Пном Сампов – милиони прилепи излитат на открито в търсене на храна. Нощувка в хотела. (З, О)

25 февруари 2018 – След закуска наземен трансфер до Сием Рийп (около 3 часа) и полет в 14:10 до град Хо Ши Мин във Виетнам. Трансфер до и настаняване в същия хотел в град Хо Ши Мин Le Duy 3*. Свободно време (З)

26 февруари 2018 – Свободно време през целия ден в Хо Ши Мин. Вечерта трансфер до летището и отпътуване в 21:35 за София през Истанбул. Хотелските стаи ще са на разположение до 12:00 часа, като ще има възможност да се запазят няколко стаи до вечерта.

27 февруари 2018 – Пристигане в София в 8:50 часа.

Програмата е организирана така, че да имаме максимално подходящо време за фотографиране и светлината да е възможно най-добра. Възможни са промени както преди отпътуване, така и по време на самото пътуване.

З = закуска, О = обяд, В = вечеря

По-долу ще намерите основните забележителности, които ще посетим по време на пътуването и съответно ще отделим необходимото време за фотографиране.

  • Град Хо Ши Мин е най-големият по популация във Виетнам. До скоро градът е бил известен като Сайгон и дори е бил столица на Френска Индочайна. Ще разгледаме заблежителностите като старата пощенска станция, катедралата Нотр Дам, Операта, палатът на Обединението и т.н.
  • Тунелите Ку Чи. Строежът на тази мрежа от тунели е започнат през 1948 година, която днес се простира на над 250 км дължина и е служила за укритие по време на Ветнамската война, която във Виетнам наричат Американската война.
  • Делтата на Меконг. Ще имаме цял ден да се потопим в магията на тази много важна за региона река. Ще посетим селището Бен Тре, където ще се запознаем с най-различни местни дейности и ще посетим местни семейства, които живеят по каналите на Кай Сон и Тан Нон, където ще хапнем свежи плодове и ще пием чай.
  • Велосипеден тур през оризовите полета и зеленчуковите градини около делтата на Меконг.
  • Храмът Пном Кром. Носи името си от хълма, на който е построен. Тук ще посрещнем първият ни залез в Камбоджа, заради прекрасната гледка към езерото и красивия пейзаж наоколо.
  • Вечеря с традиционно танцово шоу Апсара в Сием Рийп.
  • Ангкор Ват. Най-големия и най-известен храм от комплексът Ангкор ще посетим по изгрев слънце, за да го видим от най-добрата му страна. Със своята площ от 162 хектара (1,62 милиона квадратни метра), Ангкор е най-големият запазен храмов комплекс на Земята в момента.
  • Та Пром. Друг храм от комплекса Ангкор, който обаче е бил “прибран” обратно от природата.
  • Бантеай Срей или Женската Цитадела е друг индуистки храм, посветен на бог Шива и построен през 10 век от съветници на крал Ражендраварман Втори.
  • Бенг Меалеа е построен през 13 век индуистки храм, в който има и будистки мотиви и който е послужил като макет на най-известния храм – Ангкор Ват.
  • Ангкор Том е известен и като “Големият град” и е бил последната столица на Кхмерската империя. Основан в края на 12-ти век, градът покрива територия от 9 квадратни километра и е бил основата за архитектурното развитие на крал Джаяварман 7-ми.
  • Храмът Байон е най-известният и богато украсен храм в границите на Ангкор Том. В края на 12-ти и началото на 13-ти век е служил като официален махаяна-будистки храм на управляващата династия, като следващите поколения са го модифицирали спрямо собствените си религиозни вярвания – теравада будизъм или хиндуизъм.
  • Бафуон е друг храм в Ангкор Том, който е разположен североизточно от Байон и е построен като планина на 3 нива.
  • Терасата на Слоновете и Терасата на Прокажения крал – са други забележителности в Ангкор Том, които са били използвани както за кралски аудиенции, така и за други социални дейности.
  • Езерото Тонле Сап представлява сладководен басейн, който е свързан с река Меконг чрез река Тонле и около който са се образували множество различни селища. Тук ще можем да се насладим и на уникалната екосистема и богатия на различни видове птици резерват.
  • Батамбанг. Разположената в северозападна Камбоджа провинция е създадена през 11 век от Кхмерската имперя и днес е известна като център на производството на ориз. Туризмът тук е слабо развит и ще имаме възможност да се запознаем с автентичната култура на страната.
  • Пагодата Ват Балат.
  • На гости за обяд в местно семейство в Батамбанг.
  • Залез в близост до Пещерата на прилепите, където освен на красивите гледки ще станем свидетели как милиони прилепи излизат да си търсят храна през нощта.

За записване или връзка с нас използвайте формата за контакт