Фото пътуване Мароко 10.10.2017 год.

Пътуването до Мароко е с продължителност 8 дни – 7 нощувки на място и ще се състои от 10.10.2017 до 17.10.2017 година. Цена на пътуването 1490 лева на човек в двойна стая. Доплащане за единична стая 220 лева. При записване е неоходимо да заплатите 50% от сумата, т.е. 750 лева, а доплащането да направите не по-късно от 30 дни преди заминаване.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Агадир – София с директен чартърен полет на BH Air с включени летищни такси.
  • Транспорт в Мароко с климатизирано превозно средство, включително трансфери от/до летището на Агадир.
  • Настаняване на легло в двойна стая за 7 нощувки в 4-звезден хотел според програмата по-долу.
  • Изхранване, което включва 7 закуски и 7 вечери според програмата.
  • Входни такси за всички забележителности според програмата по-долу.
  • Водач-фотограф от Софийска фотографска школа.
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

В цената не са включени:

  • разходи от личен характер;
  • дарения и такси във връзка с фотографиране в някой от обектите по програмата (ако има такива такси);
  • такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
  • екскурзия до пясъчните дюни Мерзуги по изгрев (опционално на цена 52 евро на човек).

Програма.

10 октомври 2017 – Излитане от летище София с чартърен полет BH Air за Агадир, Мароко. Пристигане в Агадир и трансфер до и настаняване в хотел Argana Agadir 4*. Тук ще прекараме първата нощ в Африка. (В)

11 октомври 2017  – След закуска се отправяме на сутрешна обиколка на Агадир – един от най-известните туристически курорти в Мароко. По-късно продължаваме към Уарзазаат, като по пътя ще спрем в Тарудант, една от древните столици на Мароко. Пътят ни продължава през Талуин, където ще можем да посетим Касбу Аит Бенханду – селище, което е обявено от ЮНЕСКО за световно културно наследство и което е прекрасен пример за класическата мароканска архитектура. Вечерта пристигане в Уарзазаат и настаняване в хотел Club Hanane 4* (З, В)

12 октомври 2017 –  След закуска обиколка на Уарзазаат и отпътуване за Ерфуд през Тинрир и известният каньон Тодра. При възможност ще спрем и в Келаа М’Гуна в долината Дадес, където се отглеждат рози. Вечерта пристигане в Ерфуд и настаняване в хотел Erfoud Palm’s Club 4* (З, В)

13 октомври 2017 – Днес имаме възможност за допълнителна екскурзия по изгрев в пустинята (срещу допълнително заплащане) в дюните Мерзуги. Пътят ни минава по маршрута на рали Париж – Дакар, като при пристигането ни на дюните ще изминем последните километри на гърба на камила. Отпътуване за Загора и настаняване в хотел Palais Asmaa 4*. (З, В)

14 октовмри 2017 – След закуска отпътуване за Уарзазаат, като по пътя ще посетим филмовите студиа Атлас, където са заснете множество холивудски продукции. Вечерта настаняване в хотел Club Hanane 4* и вечеря. (З, В)

15 октомври 2017 – След закуска отпътуване за Маракеш през живописния проход Тишка (2290 метра надморска височина), където със сигурност ще спрем, за да се полюбуваме на Високите Атласи. Привечер пристигане в Маракеш и настаняване в хотел Tichka 4* или подобен. (З, В)

16 октовмри 2017 – Целият днешен ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан още “Перлата на запада”. Ще имаме възможност да посетим и градините на Жак Мажорел (срещу допълнително заплащане) – френски художник, приятел и партньор на Ив Сен Лоран. (З, В)

17 октомври 2017 – Днес след закуска трансфер Маракеш – Агадир и отпътуване за България. (З)

Програмата е организирана така, че на повечето места да има време за фотографиране и светлината да е възможно най-подходяща. Възможни са промени както преди отпътуване, така и по време на самото пътуване.

З = закуска, О = обяд, В = вечеря

По-долу ще намерите основните забележителности, които ще посетим по време на пътуването и съответно ще отделим време за фотографиране.

  • Агадир. Един от най-добрите курорти в Мароко с отличен климат и дълги пясъчни плажове. Ще посетим стария град Касба, първото рибарско пристанище и пазарът Сук ел-Хад.
  • Тарудант е една от първите столици на Южно Мароко, още от началото на управлението на Саадитската династия. Основната забележителност в наши дни са крепостните стени, които датират от 16 век.
  • Талуин е известен с обявеното от ЮНЕСКО за част от световното архитектурно наследство селище Касбу Аит Бенханду. Тази берберска крепост се състои от 6 касби и представлява истински лабиринт, който често е служил за декор и филмова площадка.
  • Уарзазаат. Дълго време градът е бил пресечна точка на африканските търговци по пътя им към серверните области на Мароко и Европа.
  • Ерфуд е наречен още “Портата на пустинята” и с разположението си близо до границата с Алжир е бил използван за укрепен първи пост на Мароко.
  • Живописният каньон Тодра на места е широк само 10 метра, а отвесните скали достигат до 160 метра височина.
  • Град Загора е считан за входа на пустинята Сахара от запад. От тук започва и “Пътят на златото” до Тимбукту – кервански маршрут по подобие на Пътят на коприната. В Загора все още стои старта табела “52 дни до Тимбукту”, указваща обичайното време да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи в Мали.
  • Дюните Мерзуги са били част от маршрута на рали Париж – Дакар и с красотата си са перфектното място да наблюдаваме изгрев над Сахара, а и да пояздим камила (срещу допълнително заплащане).
  • Маракеш е една от старите имперски столици на Мароко, поради което тук са концентрирани голямо количество музеи и архитектурни паметници, почти всеки шедьовър на изкуството. Тук ще можем да посетим двореца Бахия, Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробницата на султаните от династията Саадид и т.н.

За записване или връзка с нас използвайте формата за контакт