Фото пътуване Родос 07.10.2015

Остров Родос е най-големият от групата на Додеканезите и най-източният от големите гръцки острови. Намира се на около 20-ина километра западно от бреговете на Турция и в продължение на хиляди години е важен търговски и културен център в Средиземноморието.

Родос е бил обитаем още през неолитната епоха, като за съжаление от този период няма почти никакви останали следи. През около 16 век пр.н.е. на острова се заселват минойците, век по-късно са завладяни от ахейците, а през 11-ти век пр.н.е. – дорийците пристигат на острова. През 5-ви век пр.н.е. персийците завлядават остров Родос, но са победени скоро от атиняните. Това е и причината Родос да се присъедини към Делоския съюз. Въпреки това, островът запазва неутралитет по време на Пелопонеските войни и поема по свой собствен път. В последствие е завлядан последователно от Халикарнас и от персийците и в крайна сметка става част от огромната империя на Александър Македонски. Счита се, че своя апогей остров Родос достига през 3 век, когато се смята за един от най-цивилизованите и красиви градове в цяла Гърция. Малко след това става част от Византийската империя. Този период продължава почти 10 века, когато остров Родос е завладян от рицарите хоспиталиери от Малтийския орден. Новонаречените Родоски рицари преизграждат град Родос, столицата на острова, по модел на идеалния средновековен европейски град. Дебелите крепостни стени на град Родос устояват до 1522 година, когато султан Сюлейман Великолени присъединява острова към Османската империя, а Родоските рицари се преместват на остров Малта. От 1948 год. Родос заедно с останалите острови от групата на Додеканезите е върнат на Гърция.

В наши дни Родос е един от големите туристически центрове на Гърция. С бреговата си ивица от общо 220 км на остров Родос всеки може да намери нещо за своята перфектна почивка. Град Родос е част от културното наследство на Юнеско – там могат да се намерят следи от множеството цивилизации, обитавали острова през последните 2500 години. И все пак, най-известното нещо, с което е познат остров Родос е едноименния колос, едно от 7-те чудеса на древния свят. Построена през 280 година пр.н.е. статуята на титана Хелиос е разрушена от мощно земетресение през 226 година пр.н.е. За съжаление, от самата статуя няма запазени абсолютно никакви останки.

Цена на пътуването 326 евро на човек в двойна стая. Доплащане за единична стая 45 евро. При записване е неоходимо да заплатите 50% от сумата. Всички плащания са в български лева по курс 1.956 лева за 1 евро.

Цената включва:

  • Директен чартърен полет София – остров Родос – София с включени летищни такси*.
  • Настаняване в столицата Родос за 3 нощувки в двойна стая в хотел Aquamare 3* с включена закуска (http://www.aquamarerodos.gr/home/en).
  • Трансфери летище – хотел – летище.
  • Медицинска застраховка.
  • Водач-фотограф от Софийска фотографска школа.
  • Местен екскурзовод на острова.

*Към летищните такси авиокомпанията обикновено добавя т.нар. горивна такса, размерът на която обичайно става ясен около седмица преди отпътуване и варира в границите на 6-8 евро на човек.

В цената не са включени разходи от личен характер, както и допълнителни екскурзии.

Програма.

Описаните по-долу активности на острова са примерни – изборът как точно да протече фотографската част от пътуването можем да направим в зависимост от желанието на участниците, метеорологичните условия и т.н. За да се реализира част от програмата е необходимо допълнително да бъдат наети превозни средства (автомобил, скутер или квадрациклет).

07.10.2015 Отпътуване от София (точният час ще бъде препотвърден от авиокомпанията). Пристигане на остров Родос, трансфер и настаняване в хотела. Среща с представителя на място. Свободно време за фотографиране на град Родос – част от световното културно наследство на Юнеско.

08.10.2015 Закуска. Наемаме си автомобили под наем, с които да имаме възможност да обикаляме из острова и да “ловуваме” фотографии.

09.10.2015 Закуска и свободно време за фотографиране през целия ден.

10.10.2015 Закуска. На обяд освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището и полет за София. Пристигане на летище София.

По-долу ще намерите най-забележителните от фотографска гледна точка места и събития на остров Родос. За да стигнем до част от тях ще бъде необходимо наемането на автомобил, скутер или квадрациклет под наем (наемът не е включен в цената). .

  • Средновековният град в Родос. Един от най-запазените средновековни градове в Европа, построен през 13-ти век от рицарите-хоспиталиери, които са се оттеглили тук от Светите земи след края на кръстоносните походи. През 1480 година, по време на най-тежката от многобройните обсади на града, към крепостта са изпращани по 1000 снаряда дневно.
  • Дворецът на Великият магистър на рицарите-хоспиталиери. Един от малкото примери на готическа архитектура в Гърция, който в продължение на много години е бил център на този рицарски орден.
  • Акрополът на Линдос. Тук е едно от най-добрите места да посрещнем залеза на острова, с невероятна панорама и упойващо спокойна атмосфера. Заслужава си всяко от 250-те стъпала до горе.
  • Джунглата на Родос. Целодневен допълнителен тур с включени обяд и напитки, който можем да организираме по желание и срещу допълнително заплащане.
  • Замъкът Монолитос. Отново място за снимки с невероятни природни гледки.
  • Много и различни плажове, на които да си почиваме между фотосесиите 🙂

Списъкът с интересни активности и места за посещение е примерен и според желанията на участниците, метеорологичните условия и т.н. ще бъде избрано оптималното съотношение време-натовареност на пътуването.

За записване или връзка с нас използвайте формата за контакт