16 стрийт фотографии в решаващия момент

Пау Бускато е испански фотограф, роден в Барселона и базиран в момента в Осло, Норвегия, който е автор на някои от най-запомнящите се стрийт фотографии в нашето съвремие. Продължаващият и днес фотографски проект на Бускато „Hopscotch” цели да улови света около нас през призмата на едно детско въображение. ”Hopscotch” не е нещо, което планирах. Аз просто започнах да снимам така както най-много ми харесва – без да имам конкретни теми, спокойно, отваряйки очите си и наблюдавайки всеки един момент.“

В едно от интервютата си самия Бускато казва: “Моят подход към фотографията е много интуитивен и аз винаги съм харесвал да оставям работата им да се развива свободно, без да я насилвам в някаква посока или тема.”

„За мен това е игра, а градът е моята площадка. Растейки, ние губим чувството си за игра. Издигаме стени, за да изглеждаме по-силни, по-сериозни и така губим тази част от нас, която ни прави деца, частта, която превръща двора ни в страна на чудесата, а тървото в крепост. Именно тази способност да виждаме обикновеното през очите на едно дете е неизменна част от работата ми“.

Може да последвате Пау Бускато в ИнстаграмФейсбук или на личната му страница

Коя от снимките Ви хареса най-много?