Курс Практическа фотография – излъчване НА ЖИВО  1. Фотографска техника, 20-ти март, събота от 19:30ч.
  2. Обща фотография, 21-ви март, неделя от 19:30ч.
  3. Портретна фотография, 27-ми март, събота от 19:30ч.
  4. Репортажна фотография, 28-ми март, неделя от 19:30ч.
  5. Предметна фотография, 03-ти април, събота от 19:30ч.
  6. Пейзажна фотография, 04-ти април, неделя от 19:30ч.

Преподавател в онлайн курса Практическа фотография е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа, фотограф на свободна практика и преподавател с дългогодишен опит.

Онлайн курсът Практическа фотография е подходящ за всеки, който вече има базови познания за фотографията и желае да задълбочи знанията си чрез практика и работа със собствения си фотоапарат. Главната цел на курса е да даде свобода на курсистите да използват своя фотоапарат по най-добрия начин и да се усъвършенстват в заснемането на различни фотографски задачи.

По време на онлайн курса Практическа фотография ще коментираме предизвикателствата и особеностите, които срещаме когато прилагаме на практика всички важни фотографски понятия (композиционни похвати, бленда, скорост на затвора, ИСО, автофокус, бял баланс, характеристики на светлината и т.н.), ще анализираме и коментираме заедно много фотографии от гледна точка на цялостна визия, техническа реализация, композиция, светлина, послание, внушение, емоция и т.н. Накратко: курсистите ще придобият необходимите технически познания да практикуват любимото си занимание в различни условия и напълно самостоятелно.

По време на курса ще бъде необходимо участниците да отделят време за ежеседмична подготовка, която включва фотографиране по зададените задачи, за което пък ще бъде необходима самоподготовка с материалите, които всеки участник в курса получва.