Основи на студийната фотография

Защо студийна фотография…

Студийната фотография може да е едно от най-освобождаващите неща във фотографията – да имаш пълен контрол върху средата, в която снимаш и да не зависиш от времето и метеорологията… Така креативността ти се отключва и границите почти изчезват, можеш да създадеш света по начин, който може да е само в представите ти. Но студиото може да бъде и коварна клопка, в която всичко зависи от теб самия – ако снимките ти не се получават по начина, по който си ги представяш, това може да бъде обезсърчаващо и разочароващо. И в двата случая, светът на студийната фотография е много интересен и разнообразен.

Очаквания към участниците.

Работилницата е ориентирана към хора, които вече имат основни познания в сферата на фотографията, които искат да създадат свое студио в някакъв момент – малко или голямо, в домашни условия или в специално помещение и т.н. Участниците не е необходимо да разполагат или носят свой фотоапарат, цялото обучение ще премине с техника от Софийска фотографска школа.


Кой е преподавателят в практическата работилницата “Основи на студийната фотография”?

Преподавател в практическата работилница “Основи на студийната фотография” е Мирослав Маринов, основател на Софийска фотографска школа и комерсиален фотограф на свободна практика.

Кога и как ще протече онлайн работилницата “Основи на студийната фотография”?

Работилницата “Основи на студийната фотография” ще се проведе в събота, 18.06.2022 година от 10:00 до 14:00 часа в студиото на Софийска фотографска школа. Ще започнем темата за студийната фотография с въпросът какво ни е необходимо, за да започнем изобщо, след което ще се запознаем с основните принципи на работа със студийно осветление. При желание на участниците, ще добавим втори ден в неделя, в който ще може да упражним наученото през първия ден.

Каква е цената на работилницата “Основи на студийната фотография” и как да се запиша?

Участието в работилницата “Основи на студийната фотография” струва 90 лева (160 лева ако са 2 дни). Записването става като кликнете на бутона по-долу и заплатите таксата за участие с карта, Ипей, на каса в ИзиПей или на банкомат.